IZVJEŠĆE: Junaci Pavelove Tvornice
28. svibnja 2017.
Helena Ernoić (69 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Junaci Pavelove Tvornice

U Zagrebu je kulturni život ovih dana iznimno bogat, odnosno ako gledamo samo koncerte, svatko će za sebe nešto naći.

Tvornica kulture je i ovog vikenda bila produktivna, pa je u svoj pogon smjestila grupu Pavel, koja joj se vratila nakon tri godine. I ne samo zbog vremena, taj koncert se iščekivao zbog novog materijala, ali i povratka Antonije.

Druženje je započelo uz 20 minuta kašnjenja i uz pomalo negodovanje publike, ali situacija se odmah popravila dok se čuo intro i kada je ekipa raspalila po prvim taktovima aktualnog singla «Lažu devedesete», za koji je nedavno objavljen i video uradak.  U nedavnom razgovoru s Aljošom, dalo se naslutiti kako je publika prihvatila novi materijal, a ovaj koncert je to samo potvrdio. Imamo novo izdanje koje će se rado i često zavrtiti i svakako iznjedriti još koji rado pjevan «evergreen». Sve se nastavilo s  «Junaci Hatzove ulice», a kada smo upoznali i tu družinu, bilo je vrijeme za ples uz «Autentično osrednji», gdje je brass sekcija izdominirala. Tek tu je Aljoša pozdravio dobro raspoloženu publiku, a ista pozitiva mogla se vidjeti i na članovima benda.

Pavel je šarao kroz sva svoja izdanja, ali tu se zavukla i pjesma iz faze Ramireza «Iste cipele». Na nju se lijepo nadovezala «Poslije nas» koju je publika pjevala od početka i na kraju je dala odličan pljesak. Tada je Antonia otkrila kako se u publici nalazi jedna cura koja slavi rođendan, pa su njoj i njezinoj ekipi posvetili pjesmu «Sretni smo», koju su jako lijepo povezali s idućom. To nije bio jedini razlog za slavlje. Aljoša je objasnio kako se u publici nalazi još jedna slavljenica za koju je rekao da «ima tu žalost da joj je on brat», na što se publika dobro nasmijala. Pojasnio je da ona ne voli biti u središtu pozornosti i baš zbog toga misli da joj Tvornica treba otpjevati «Sretan rođendan». Ekipa se našalila kako bi najbolje bilo da su poslali kutiju u publiku da ubacuje svoje glazbene želje, jer oni sve sviraju.

Odlično i rasplesano se nastavilo kroz idućih nekoliko pjesama, među kojima se našla i jedna korištena u predstavi, a onda je Aljoša, u već uobičajenom maniri krenuo predstavljati bend. I ovog puta smo o svakom članu benda čuli neku zanimljivu priču koja nas je nasmijala. U tom trenutku, obično počnemo razmišljati kako se bliži kraj koncerta, no pozitivno raspoloženje publike se nastavilo. A bilo je vrijeme i za gošću. Curu koja je pjevala na prvom albumu. Bila je to Maja Posavec koju je publika dočekala uz veliki pljesak. «Ako si za, mogli bi jednom izaći» dobila je podršku od publike, koja je otpjevala veći dio pjesme.

Antonia se vratila u drugoj odjevnoj kombinaciji, što je pubika primjetila, a onda se bacila u ekstazu kada su se začuli tonovi pjesme «Čuvaj me». Uz ples, publika je kraj pjesme dočekala uz veliki pljesak. Za kraj, kako kažu, službenog dijela koncerta ostavili su pjesmu koju jako rijetko sviraju, a bila je to «Iz početka».  Pred kraj pjesme, Antonia i Aljoša su otišli s pozornice, a bend je dovršio pjesmu. Naravno, nije dugo trebalo, publika je odmah pozvala bend na bis, a oni su se vratili uz još nekoliko pjesama.

Kako je i Aljoša na samom početku koncerta primjetio, te večeri je bilo dosta događanja, no zahvalio se onima koji su odlučili doći baš na njihov koncert. Koncert koji je bio ispunjen plesom, pjevanjem i pozitivnom energijom. Da, bilo je to daleko od punog prostora, no baš zato su oni najhrabriji posjetitelji imali priliku na nekoliko sati postati junaci Pavelove Tvornice.

Set lista:

Lažu devedesete
Junaci Hatzove ulice
Autentično osrednji
Sve si gluplji što stariji bivaš
Iste cipele
Poslije nas
Sretni smo
Od svjetla i ptica
Ljubav
Ljubav stoljeća
Vrijeme života
Tko je stavio prosinac u svibanj
Zvončicu može biti sram
Moj stan je prekinuo s njom
Dobro je da sam bivši
Ako si za, mogli bi jednom izaći
Čuvaj me
Iz početka

Foto: Helena Ernoić