Queen of Sabe i Zvonimir Varga ovog tjedna u Vinylu
30. svibnja 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Queen of Sabe i Zvonimir Varga ovog tjedna u Vinylu

Kao uvod u “dugo toplo ljeto”, zagrebačka kantautorica Queen of Sabe i zagrebački kantautor Zvonimir Varga održat će 31. svibnja intiman koncert u Vinylu.

Oboje dolaze uslijed velikog kreativnog zanosa – pripremaju nove singlove i albume, a neke od svježih pjesama publika će sigurno imati prilike čuti i na ovom koncertu.  Dok Queen of Sabe već neko vrijeme nastupa sa bendom, Varga ovom prigodom prvi puta dolazi u proširenom glazbenom sastavu, no tajne neka ostaju tajne.

Iza imena Queen of Sabe krije se kantautorica Sabina Herman koja se javnosti predstavila 2010-e godine kada je sa svojom pjesmom “Mr. Fool” osvojila prvo mjesto na Police Musique demo natječaju. Nakon toga nastavlja sa samostalnim koncertima u pratnji stalnog gitariste Nevena Krčmareka te radi na stvaranju autorskog materijala. Za Croatia Records 2014. godine objavljuje debitantski album  “Tragovi” (glazbeni producent Mark Mrakovčić), a godinu kasnije dobitnica je nagrade Music Pub za najbolju kantautoricu u 2015. godini. Sudjelovanje u glazbenoj akciji “Zimzeleno, a novo” te obrada legendarne pjesme “Kuća za ptice” donijeli su joj nominaciju za nagradu Porin u kategoriji najbolje snimke, a album “Tragovi” nominaciju za najboljeg Novog izvođača godine.

Sabina danas nastupa uz pratnju cijelog benda: Nevena Krčmareka na gitari, Hrvoja Studaka na basu i Olivera Marčetića na bubnju.

Uskoro očekujemo izlazak novog singla i spota koji najavljuje njezin drugi studijski album.

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga pozornost na sebe skrenuo je neobičnim koncertima koje je održavao u zatvorima ili na vlastitom balkonu, kao i razoružavajuće iskrenim, na trenutke čak i bolno emotivnim stihovima praćenima tek akustičnom gitarom ili klavirom. Na sceni je od 2010. godine, a u suradnji s izdavačkom kućom Croatia Records,  prošle i ove godine objavio je nekoliko singlova i spotova, od kojih su pjesme “Život se ionako vrti u krug” , te pretposljednja “Ne dam te nikom” izborile nastup u finalu kantautorskog festivala u Beogradu 2016.

Od početka djelovanja, održao je i više od stotinu koncerata po Hrvatskoj i regiji, od kojih svakako treba izdvojiti nastupe u kaznionicama Lepoglava i Remetinec, a posebno značajni su i koncerti na kantautorskim festivalima u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, dva puta je nastupio i u velikom pogonu zagrebačke Tvornice – sa bendovima Pavel i Letu Štuke.

Vargin prateći bend čine: Marko Kanceljak (gitara), Irma Bulaja (violina), Ivan Andrijević (klarinet), Stjepan Hrastić (bas) i Filip Barac (bubnjevi).

Ulaz: 20 kn
(sav prihod od ulaznica ide izvođačima)