Nina Kraljić ima novi singl i videospot – “Vir”
5. lipnja 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Nina Kraljić ima novi singl i videospot – “Vir”

Talentirana glazbenica, dobitnica nagrade Porin, finalistica Eurovision Song Contesta 2016 te pobjednica prve sezone showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske – Nina Kraljić, kao novi singl i video s debi-albuma “Samo” predstavlja pjesmu “Vir”.

Pjesma je djelo cijenjenog autorskog tandema – Ines Prajo i Arjane Kunštek, dok je za produkciju zaslužan Tihomir Preradović. Spomenuta imena dobro su poznata svima koji su upoznati s Nininim radom, budući da je riječ o njenom izvrsnom glazbenom timu, koji uz producenta Ivana Popeskića stoji iza albuma “Samo”.

“Pjesma “Vir” svima nam je značajna i govori o vremenu u kojem danas živimo i svijetu u kojem bijesne ratovi i ekološke katastrofe. Istovremeno pjesma govori i o ljudima koji se bore protiv toga i hodaju po rubu. Nastala je prilično brzo, u jednom poslijepodnevu dok smo pili kavu. Svima nam se veoma sviđa i bilo je zadovoljstvo raditi na njoj.” – Arjana Kunštek

Za novi singl predstavljen je i prateći videospot koji redateljski potpisuje Krešimir Čizmek, a u njemu se uz Ninu pojavljuju plesači Martina Ivanković i Dino Baksa. Video je dostupan na Nininom službenom YouTube/Vevo kanalu, a svoju će TV premijeru doživjeti 5. lipnja, u emisiji PopRock.hr.

“Naučena sam da je prijenos umjetnosti jedino moguć kada uneseš svoja iskustva. U spotu “Vir” sam odlučila simbolikom prikazati unutarnju borbu djevojke (Martina Ivanković) i njene podsvijesti (Dino Baksa). Djevojka je u jednom svom privatnom odnosu konstantno plesala po žici između najboljeg i najgoreg i tražilo se razriješenje situacije gdje je odluka bila iznimno teška – otići ili ostati.  Situaciju smo dodatno dočarali derutnim stanom, a kako se njena unutarnja borba pojačava tako i ja koja pričam njenu priču iznad nje na tavanu poprimam sve luđi izgled.”, otkrila je Nina Kraljić o ideji videospota.

Također, nadovezala se i o svojoj prvoj suradnji s redateljem Krešimirom Čizmekom: “Volim raditi s ljudima koji se ne boje izazova jer umjetnik nije ovdje da donosi već naviknuto i uvijek istu estetiku, nego da pomiče granice i utječe na ljudska raspoloženja, misli i pokreće njegove najdublje skrivene potencijale. Zato puno zahvaljujem Krešimiru Čizmeku i divnim plesačima što su razumjeli moju viziju i sa mnom plesali po žici. Hvala također i divnoj Martini Sporiš za haljinu i Dini Baksi koji u priči nije bio samo plesač, nego i make up vizionar i neviđeni multitalent.”

Podsjećamo, Nina Kraljić je krajem rujna prošle godine objavila svoj studijski prvijenac “Samo”, s kojeg je do sada predstavljena nekolicina singlova – debitantski “Zaljuljali smo svijet”, eurovizijski “Lighthouse”, naslovni “Samo” te posljednji – “Snijeg”. Svi prateći videospotovi objavljeni su na njenom službenom YouTube/Vevo kanalu, kao i video za novi singl “Vir”.

Album “Samo” je od 30. rujna, dostupan u fizičkom i digitalnom obliku.

Izvor: Universal Music Hrvatska

Foto: David Oguić