PRVE SLUŽBENE STATISTIKE: Izvođači i gosti Sea Stara fascinirani Istrom!
8. lipnja 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

PRVE SLUŽBENE STATISTIKE: Izvođači i gosti Sea Stara fascinirani Istrom!

Sea Star festival osim povećanja broja noćenja u Umagu za čak 220% u odnosu na prethodni tjedan, bio je važan faktor da veliki broj gostiju otkrije ljepote istarske regije.

Prirodne ljepote Istre, te multikulturalnost, tolerancija i otvorenost stanovnika Umaga i ove predivnog djela Hrvatske zadivili su mnogobrojne goste i glazbenike. Prema istraživanjima napravljenim za vrijeme festivala 53% publike je po prvi put doputovalo u Istru, njih 82% je izjavilo kako ne bi ove godine posjetili Umag da nije bilo festivala, a njih impozantnih 91% ocjenilo je put i boravak najvišim ocjenama i najavilo ponovan dolazak!

Foto: Benny Gaši

„Istra se pozicionirala kao vrhunska turistička destinacija koja iz godine u godinu obara rekorde te postaje sve poželjnijim odredištem za odmor. Jednako tako, naša se regija pokazala i kao poželjnim domaćinom brojnih svjetskih sportskih, kulturnih i zabavnih manifestacija što potvrđuje i prošlotjedni Sea Star festival. Drago mi je što su brojni posjetitelji Festivala, kao i sami izvođači, oduševljeni ljepotama, ponudom i gostoprimstvom Istre, najavili svoj povratak. Siguran sam kako će i ova manifestacija doprinijeti još jačoj promociji Istre u svijetu.” – izjavio je čelni čovjek Istarske županije, župan Valter Flego.

Posjetitelji, brojni izvođači, kako internacionalni, tako i regionalni koji su cestama proputovali Istru te više od 300 novinara iz cijelog svijeta u samim superlativima su se izrazili o ljepotama, gastronomskoj ponudi i prihvaćenosti od strane domaćina. Na putu prema Umagu neki posjetitelji festivala i izvođači namjerno su birali puteve mimo Ipsilona kako bi posjetili Motovun, Hum, Rovinj i Novigrad ili se spustili na južni dio poluotoka do Pule, rta Kamenjak ili Rabca.

Foto: Marko Ristić

Doda li se tome već poznata naklonost headlinera festivala, Fatboy Slima, Paula Kalkbrennera i Prodigyja, prema destinaciji, koji su zajedno sa svojim timovima upravo zbog tog razloga produžili boravak u Hrvatskoj, te skok od čak 220% u popunjenosti kapaciteta za vrijeme Sea Stara potvrđuje se izniman trud i ugled kojeg je ovaj dio Hrvatske godinama gradi i s ponosom nosi.