Mjesec dana do Exita planulo 80% kapaciteta!
9. lipnja 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Mjesec dana do Exita planulo 80% kapaciteta!

Do EXIT festivala ostalo je još mjesec dana, a već je popunjeno 80% kapaciteta festivala koji će biti održan od 5. do 9. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi!

Nakon veoma uspješnog Sea Star festivala u Umagu, kada je zbog ogromnog interesa trostruko uvećan prvotni kapacitet, kao i Revolution festivala u Temišvaru koji je posjetilo dosad rekordnih 20.000 ljudi, za EXIT festival je nakon nikad uspješnije akcije “4+1” prodano preko 33.000 ulaznica, što predstavlja novi festivalski rekord za ovaj period godine i najavljuje nove! Četvorodnevne ulaznice za EXIT (6-9. srpnja) u prodaji su po aktualnoj cijeni od 480 kn, što je i dalje čak 50% popusta u odnosu na finalnu. Ove cijene biće aktualne još najviše sedam dana, tj. do četvrtka, 15. srpnja, a možda i kraće ukoliko predviđene količine planu i prije ovog, krajnjeg roka. Upravo zato se trenutno i najviše traži paket pod dobro poznatim imenom EXIT Avantura, a koji na četiri dana Exita dodaje i još tri dana Sea Dance festivala, od 13. do 15. srpnja i to po cijeni od svega 509 kn!

Za dodatnih samo 125 kn u prodaji su i petodnevne ulaznice koje obuhvaćaju i spektakularni koncert Kilersa na glavnoj pozornici Exita u srijedu 5. srpnja, a uz svaku EXIT ulaznicu slobodan je ulaz i na specijalni No Sleep festival koji se odvojeno održava iste noći, ali na druge dvije scene, mts Dance Areni i No Sleep Novi Sad. U ponudi su i specijalno skrojeni turistički paketi koji obuhvaćaju prijevoz, smještaj i ulaznice za EXIT festival dostupni putem službenog sitea Exitove turističke agencije EXIT Trip.

I ove godine u Novi Sad stižu gosti iz oko 70 zemalja svijeta, s doslovno svih kontinenata, a među njima su i gosti iz prilično udaljenijih destinacija poput Argentine, Novog Zelanda, Meksika, Rusije i Kine, te doslovno svih zemalja Europe. Tradicija velikog broja gostiju iz Velike Britanije ove godine djeluje ujednačenije nego ikad s nekim drugih zemljama iz kojih dolaze najveće grupe posjetitelja, i tu su još dosta zastupljene Grčka, Turska, Francuska, Njemačka i Španjolska. Nakon vrlo uspješnih Sea Star i Revolution festivala veliki broj posjetitelja dolazi iz Hrvatske i Rumunjske, a ogroman interes vlada posebno za nulti dan i koncertni spektakl grupe The Killers.

EXIT ove godine slavi 50 godina od slavnog Ljeta ljubavi, obilježavajući događaje iz 1967. godine, kada je nastao revolucionarni hippie pokret koji je zauvijek promijenio svijet. Ovaj društveni fenomen okupio je ljude iz brojnih dijelova planete oko ideje zajedništva, mira, solidarnosti i ljubavi, te imao nemjerljiv utjecaj na suvremenu muziku, ali i kulturu u cjelini i to je bila i bit će tema svih Exitovih festivala. Ove godine uveden je i nulti dan festivala, kad će u srijedu, 5. srpnja na Mainu nastupiti jedan od najvećih rock bendova našeg vremena The Killers, dok nas na mts Dance Areni iste noći u sklopu No Sleep festivala očekuje Jeff Mills u trosatnom setu. Njima će se od 5. do 9. srnja na pozornicama širom Petrovaradinske tvrđave pridružiti i Liam Gallagher, Years & Years, Rag’n’Bone Man, Jake Bugg, Paul Kalkbrenner, Hardwell, Jason Derulo, Roisin Murphy, Solomun b2b Dixon, The Jesus and Mary Chain, Jamie Jones, Black Coffee, Alan Walker, Lost Frequencies, Red Axes, Noisia, Foreign Beggars, Ellen Allien, Bjarki, Dax J, Princess Nokia i brojni drugi.