Exit Dance Arena dobila svoj dokumentarni film – govore Carl Cox, Skrillex i mnogi drugi
17. lipnja 2017.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Exit Dance Arena dobila svoj dokumentarni film – govore Carl Cox, Skrillex i mnogi drugi

U čast obilježavanja 50 godina od slavnog Ljeta ljubavi iz 1967. godine, koji je promjenio svijet i pokrenuo glazbene festivale kakve danas poznajemo, ovogodišnji EXIT Festival trajat će čak pet dana i noći.

Zahvaljujući specijalnom No Sleep festivalu, koji će se odigrati u srijedu 5. srpnja na Exitu, i mts Dance Arena ove će godine povesti publiku u pet uzastopnih noći i jednako toliko svitanja u spektakularnom ambijentu Petrovaradinske tvrđave. U čast jubilarnih 15 godina rada mts Dance Arene, objavljen je i novi dokumentarni film o globalnom fenomenu, ove svjetski poznate pozornice EXIT festivala.

Prođite iza grandiozne pozornice, zavirite u backstage i saznajte koliko traju pripreme za izuzetno složenu produkciju u gigantskim rovovima najveće europske tvrđave tog tipa. Film je 2016. godine snimila VICE produkcija, a u njemu se može čuti i kako najveći svjetski izvođači imaju tremu kad izađu pred publiku na Areni! O tome govore i neke od najvećih svjetskih zvijezda kao što su Carl Cox, Maceo Plex, Nina Kraviz, Skrillex, Solomun, Deep Dish, Jackmaster i brojni drugi. Film prati i fanove iz Velike Britanije i Belgije, a o njenom razvoju govore i ljudi koji iza scene stvaraju magiju o kojoj su pisali vodeći svjetski mediji.

Magazin Resident Advisor nema dilemu kada napiše “Najbolja lokacija za muzički festival” (The best venue to host a music festival in!), dok ni DJ Mag nije štedio riječi napisavši “Najgrandiozniji prizor koji ćete ikad vidjeti na nekom elektronskom događaju, bilo gdje u svijetu” (The grandest sights you’ll behold at any dance event anywhere in the world!). Mixmag je otišao i korak dalje priznavši da “Za sve ove godine koliko postoji, mislimo da još uvijek nismo našli bolju Dance Arenu na nekom festivalu. A vjerujte, itekako smo tražili“ (In the 15 years since it started, we don’t think we’ve found a better festival Dance Arena yet. And we’ve looked, believe it).

Na mts Dance Areni tijekom svih ovih godina gotovo da nema svjetski priznatog house i techno izvođača da nije nastupio, a neki od najvećih redovito su se vraćali na mjesto o kojem su govorili i u ovom filmu. Ovogodišnji, izuzetno širok program na Areni, duži za jednu cijelu noć, predvode Jeff Mills, Paul Kalkbrenner, Solomun b2b Dixon, Duke Dumont, Nina Kraviz, Ellen Allien, Paula Temple & Rebekah, Recondite, Booka Shade, Jamie Jones, Black Coffee, Robin Schulz, Hot Since 82, Faithless DJ set, Rødhåd, Nicole Moudaber, Lag b2b UVB, Tijana T, Marko Nastić, Dejan Milićević i brojni drugi.

Otvaranje Arene u srijedu – Ulaz slobodan uz svaku EXIT ulaznicu!

Svi koji imaju petodnevnu, četvorodnevnu ili bilo koju jednodnevnu ulaznicu za ovogodišnji EXIT, moći će ući na veliki No Sleep Festival koji se u srijedu, 5. srpnja održava na mts Dance Areni i No Sleep Novi Sad pozornicama. Također, i svima koji te noći budu na koncertu Kilersa na glavnoj sceni, poslije završetka koncerta bit će slobodan prolaz na Arenu i #NSNS koji će raditi kao i uvijek, od 22:00 do 8 ujutro. I na Killerse i na No Sleep Festival ulazit će se na isti dobro poznati glavni ulaz Exita (Lovoturs, br. 1 na svakoj mapi), ali će se na samom vrhu publika razdvojiti na one koji imaju ulaznicu za koncert Killersa i idu ih gledati na Main Stage, dok će svi ostali moći već od 22h ući posebnim putem direktno na Arenu i #NSNS.