IZVJEŠĆE: Arcade Fire na INmusicu – nevjerojatno precizna i ispolirana kreativna raskoš
20. lipnja 2017.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Arcade Fire na INmusicu – nevjerojatno precizna i ispolirana kreativna raskoš

INmusic i lijepo vrijeme obično ne idu zajedno u istu rečenicu što će vam potvrditi mnogi posjetitelji koji su imali priliku pohoditi festival na jarunskom Otoku mladosti.

No, krasno ljetno vrijeme je odlučilo zablistati za sve posjetitelje 12-tog i vjerovatno do sada najspektakularnijeg INmusic festivala. Samu spektakularnost festivala potvrđuje brojka od ostvarenih 100.000 noćenja što je zaista odličan pokazatelj da je INmusic turistička atrakcija. Sadržaji festivala su mnogobrojni i lepršavi, za svakoga se može naći po nešto, od ležernih nargila lounge lokacija do koktel barova koji gase žeđ. Za okrijepu posjetitelji imaju dobar izbor od klasičnog roštilja preko grčke i meksičke hrane, a oni skloni avanturama mogu iskusiti čari šri lankanske kuhinje.

Prvi headlineri su poznati indie rock band iz Kanade, Arcade Fire koji su se predstavili zagrebačkoj publici s novim singlom nadolazećeg istoimenog albuma “Everything Now” i time najavili da publika može očekivati rasplesanu i sretnu atmosferu pod vedrim nebom. Očekivano publika je odlično reagirala na novu pjesmu tako što se aktivno uključila pjevajući riječi s Win Butlerom, glavnim vokalom benda. Uvertira u kulminaciju energije započela je prilikom pjesme “The Suburbs” koja je posvećena legendarnom Davidu Bowieju (suradnik na “Refletkor” albumu), a zatim su uslijedili hitovi kao što su “Ready to Start”, “Month Of May” koji su u potpunosti rasplesali publiku. Završetak koncerta je pripao pjesmi “Afterlife”, a u bisu su još odsvirali odličnu “Wake Up” te se zahvalili publici kojoj su pružili nezaboravne trenutke.

Arcade Fire je odlično odradio svoj nastup, prštali su energijom, bili su nevjerovatno precizni i ispolirani u svojoj svirci, a na momente su pokazali svoj kreativni raskoš s dužim improvizacijama. Sve što mogu reći, dođite nam opet.

Autor: Petar Molnar

Foto: Julien Duval