IZVJEŠĆE: Alt-J premijerno hrvatskoj publici predstavili svoj zanimljivi art rock zvuk
21. lipnja 2017.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Alt-J premijerno hrvatskoj publici predstavili svoj zanimljivi art rock zvuk

Prvi headliner drugog dana 12. INmusic festivala bili su Alt-J koji su prvi puta i zasvirali pred hrvatskom publikom.

Riječ je o relativnom mladom, ali kreativnom i umjetnički nadarenom art rock/folktronic triu koji dolazi iz Leedsa (Engleska). Svojoj publici i fanovima predstavili su se pet minutnom pjesmom “3WW” s novoizdanog albuma „Relaxer“, pjesmi sporijeg tempa koja se gradi kako minute odmiču. U nastavku su uslijedili hitovi prijašnjih albuma („An Awsome Wave“ i „This Is All Yours“) poput “Feeling Good”, “Tessellate”, “Matilda”, “Left Hand Free” i drugih. Matilda je donijela dašak osvježenja jer je aktivnije uključila fanove i publiku u interakciju s bendom u smislu pjevanja samih riječi pjesme.

Osobno su me se dojmile pjesme “Deadcrush” i “In Cold Blood” s “Relaxera” jer su unijele dodatnu žestinu. Zvučale su slojevitije i brže što mi se osobno svidjelo. Osim zanimljivog zvuka kojeg su predstavili zagrebačkoj publici, Alt- J je bio nevjerovatan vizualan prizor sa svim svjetlosnim trikovima i efektima koji su se izmijenjivali prilikom svake pjesme. Na neki način vjerujem da je sâm vizualan dojam zamijenio manjak interakcije s publikom.

ALT-J je stilistički artrock band kojem možda bolje odgovara privatna koncertna atmosfera spram ove festivalskog formata, no bez obzira, momci su profesionalno odradili svirku i na tome im nitko ne može zamjeriti.

Autor i foto: Petar Molnar