POSLUŠAJTE: Atomsko sklonište i Opća opasnost snimili novu verziju “Paklenih vozača”
22. lipnja 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

POSLUŠAJTE: Atomsko sklonište i Opća opasnost snimili novu verziju “Paklenih vozača”

„Prvi put viđeno, u vašem su gradu Pakleni vozači čeličnih živaca“, stihovi su kultne pjesme „Pakleni vozači“ Atomskog skloništa objavljene na njihovom albumu „Infarkt“ iz 1978., a upravo je ta pjesma, skoro 40 godina nakon objavljivanja, spojila dvije kultne rock grupe u novom uzbudljivom projektu.

Naime, Atomsko sklonište koje svojim pjesmama desetljećima oduševljava generacije nastupajući na velikim pozornicama cijele regije i Opća Opasnost čije evergreenske hitove publika s uvijek istim žarom dočekuje na rasprodanim koncertima odlučili su 40-tu i 25-tu obljetnicu djelovanja proslaviti zajedničkom jesenskom turnejom po gradovima diljem Hrvatske.
“Plan nam je od jeseni obići desetak gradova svih regija u Hrvatskoj. Na ovim ćemo koncertima ugostiti mnoge popularne glazbenike, ali i dati priliku mladim bendovima koji se tek trebaju afirmirati. Očekujte puno atraktivnih popratnih sadržaja!“, kažu članovi bendova o turneji zamišljenoj kao stage show spektakl uz automobile i motore.
Pjesma „Pakleni vozači“ samo je prvi korak na putu istoimenog projekta obzirom da je prijateljska suradnja Opće opasnosti i Atomskog skloništa kod oba benda pokrenula lavinu inspiracije koja samo čeka da se izlije u obliku novih žestokih pjesama.

„Svi članovi benda osjećaju neopisivo uzbuđenje zbog zajedničkih koncerata koji će biti jedinstvena prilika da se osjeti onaj neodoljiv spoj odlične glazbe, vrhunske svirke i prave rock atmosfere. One mlađe generacije pozivamo da dođu i prisustvuju nečemu novom, vrijednom istraživanja, što će im se trajno urezati u pamćenje.“, kažu Pakleni vozači i poručuju: „Koncept poput ovog temelj je optimizma koji krasi sve rock bendove u ova čudna vremena. Ako naši koncerti bar malo pridonesu vraćanju vjere u dobru glazbu, bit ćemo presretni jer ćemo znati da nam se veliki trud koji ova dva benda ulažu u ovaj projekt isplatio.”