IZVJEŠĆE: Dvije jedinstvene i vrhunske zabave drugog dana Exposure Music Festivala
24. lipnja 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Dvije jedinstvene i vrhunske zabave drugog dana Exposure Music Festivala

Kada sam prvi put čuo za ideju Exposure Music Festivala u Velikoj Gorici ostao sam paf jer nevjerojatno je da tako jedinstveni festival može netko organizirati u Hrvatskoj.

Jedinstven je iz više razloga. Prije svega, onaj singer/songwriter dio održava se na 8 malih pozornica raspoređenih u krug. Svaki izvođač, koji ne smije imati nikakve efekte, nego može koristiti čisti instrument i vokal, izvodi jednu pjesmu, nakon čega se reflektor prebacuje na sljedećeg singera/songwritera i to u smjeru kazaljke na satu. Nakon što svaki izvođač izvede po jednu pjesmu krug se ponavlja i tako pet puta da bi se na kraju reflektori upalili na svim malim pozornicama, te bi potom svi izvođači izveli jednu zajedničku pjesmu, a ove večeri je to bila “Baby, I Love Your Way”.

Moramo pohvaliti razglas koji je bio izvrstan, pogotovo što su i zvučnici raspoređeni u krug, te doslovno ne postoji niti jedno mjesto unutar kruga (a gdje se nalazi publika) da ne čujete kristalno čisto ono što netko u tom trenutku izvodi.

Bilo je tu sjajnih glazbenika, iz Hrvatske Seed Holden, iz Bosne i Hercegovine Milan Stančić Kimi i Sale, iz Srbije Anita Iličić i Saša Paljenkaš, Lilly Drumeva iz Bugarske, zatim iz Engleske Mark Peters, te iz Škotske Stuart Neville.

Festival se održava na Ranchu Kurilovec u Velikoj Gorici, što je izvrsna destinacija za ovakvu vrstu zabave i opuštanja. Na nekoliko lokacija ovog ranča nešto se održavalo, igrao se australski nogomet, roštiljalo se, sviralo, pjevalo i plesalo.

Kada smo kod plesa, ako ste mislili da je ovih 8 pozornica jedino što je bilo od glazbenih i zabavnih sadržaja, varate se jer je nakon svega održan vrhunski after party. Gledao sam kako su tehničari pripremali prostor za tu pozornicu i nije mi bilo jasno zašto stavljaju podlogu na travu, no kada je krenula sjajna glazba Good News benda sve mi je bilo jasno. Riječ je o swing i Big Band glazbi prve polovice 20-og stoljeća, a uz tu glazbu ne možeš plesati na travi. Nemoguće je opisati što se tada dogodilo, ljudi su doslovno od prve do zadnje pjesme skočili na plesni podij i uživali. Bilo je tu profesionalnih, ali i amaterskih plesača, pin up djevojaka, svi su se uključili i uživali, uhvatili se u vlak, zatim s rukama napravili tunel, odnosno demonstrirali tzv. kaubojski ples. Svi su prštali od energije i s osmijehom na licu dočekali kraj još jednog uspješnog dana Exposure Music Festivala.

Večeras nema swinga i pin up djevojaka, za after party će biti zaduženi članovi benda Cliffhangersi, a od glavnih singer/songwriter sadržaja organizatori dovode sljedeće izvođače:

Vidimo se na 3. danu Exposure Music Festivala. Svi ste dobrodošli!