IZVJEŠĆE: Nouvelle Vague u Boogaloo-u nisu zadovoljili apetite
25. lipnja 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Nouvelle Vague u Boogaloo-u nisu zadovoljili apetite

Ponekad je dobro pisati s odmakom, pogotovo kada je u pitanju bend u kojeg polažeš velike nade. Koncert Nouvelle Vague u Boogaloo-u ovoga petka nije zadovoljio apetite. Nažalost.

Markiz kao predgrupa bio je očajan izbor i njihovo opravdanje da nisu znali da će svirati akustično i zato su bili toliko loši, jednostavno je arogantno i pretenciozno za nekoga tko tek treba stvoriti svoje ime na glazbenoj sceni; za razliku od Slow Motion Suicide koji su veoma entuzijastično i profesionalno pristupili zadatku, da se tu svašta primijetiti, ali ostavimo to za neki drugi put.

Slow Motion Suicide

Nouvelle Vouge je bio veoma klasičan, veoma dobar obzirom na ambijent i ljetnu vručinu koja je bila neumoljiva. Lijepi presjek dosadašnjeg rada i prikaz onoga što nas očekuje. Teško je ostati zanimljiv kada radiš obrade, pogotovo oni. Nakon prva dva albuma nitko više nije polagao nade u njih, ali nekako su se uspjeli odžati. Ponekada s nešto više, ponekada s malo manje uspjeha. Oživjeli su pjesme koje smo zaboravili i udahnuli im novi život; nije to mala stvar.

Uvijek je zanimljivo gledati igru dvije žene na pozornici, zaista privlači pažnju i ostaneš u fokusu više no što si očekivao, ali potrebna je i ona surova stvar da te zadrži. Možda subjektivno, ali kao da je toga falilo na ovom koncertu. Ta iskrena emocija kao da se izgubila u odrađivanju nastupa i turneje, i posla općenito.

Biti glazbenik nije mala stvar, obrađivati tuđe stvari…još veći zalogaj koji rijetko tko ima hrabrosti preuzeti na sebe. Veliki respect prema Nouvelle Vague, nije najbolji koncert koji su imali, ali odradili su svoje i mislim da je većina ostala na još jednom piću.

Foto: Perica Šimundić