Tús Nua – hrvatski all girl post-rock/noisy shoegaze bend koji trebate poslušati
1. srpnja 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Tús Nua – hrvatski all girl post-rock/noisy shoegaze bend koji trebate poslušati

Ovaj zanimljivi bend dolazi iz Zagreba i sastoji se od tri članice, Jordi Ilić i  Jelene Božić na gitarama, synthu i vokalima, te Matee Milevoj na basu, synthu i vokalu. 

Osnovani su 2014. godine, a u ovom sastavu postoje od 2016.. Do sada su objavili EP u travnju 2015. godine i trenutno snimaju svoju prvu ploču, koja bi trebala ugledati svjetlo dana u rujnu ove godine. Prvi singl koji je najavio album zove se “Matches” i objavljen je u srpnju prošle godine, a nasljednik se zove “Geysir” koji će izbačen u subotu, 1. srpnja.

Na novom singlu je gostovala Sara Ercegovića iz ŽEN-a na bubnjevima, a objavljen je i videospot u vlastitoj produkciji.  Singl je snimio Vedran Kovačić – Beli (Chicken Sound Studio), a masterirao Igor Meister (Meisterwerk productions).

Tús nua sviraju kombinaciju post-rock i noisy shoegaze glazbe, odnosno raznih primjesa alternativne rock glazbe. Do sada su zabilježili nastupe u Hrvatskoj, Sloveniji i Belgiji.

Svoju glazbu objavljuju na društvenim mrežama, prvenstveno Bandcampu gdje možete i besplatno preuzeti njihove pjesme, odnosno donirati određeni iznos i time podržati njihov rad.

Bend bi mogao imati lijepu budućnost jer je riječ o zaista kvalitetnoj glazbi koja me u neku ruku podsjeća na mješavinu Alice in Chains i Depeche Modea, ali i Mogwaija, Sigur Rósa i sličnih njima, što je danas vrlo popularan smjer koji ima hrpu fanova.

Curama želimo što uspješniji rad na debi albumu i da pronađu svoje mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni, u krajnjem slučaju izvan nje jer ovim zvukom bi to definitivno i mogle.