Jedan od originalnih članova napustio Crvenu jabuku!
4. srpnja 2017.
Nikola Knežević (2798 Članci)
Podijeli

Jedan od originalnih članova napustio Crvenu jabuku!

Kako je objavio na svojem Facebook profilu, bubnjar Darko Jelčić – Cunja od ovog tjedna više nije član legendarnog  benda Crvena jabuka.

“Od jučer ne sviram u grupi Crvena jabuka. Iz grupe Crvena Jabuke sam tjeran u proteklih 9 godina na vrlo smišljene načine, a pogotovo u zadnjih godinu dana. O načinima mog opstruiranja u radu i imenima iz grupe Crvena jabuka koja su mi ovo priredila, detaljno ću pisati – objavljivati na ovom mom profilu, a i u elektronskim i pisanim medijima u danima i tjednima koji slijede. Zahvaljujem svim prijateljima i slušateljima Crvene Jabuke na ove 32 godine moje karijere, vaš Darko Jelčić-Cunja”, napisao je na svom Facebooku.

Zanimljivo je kako je Cunja jedan od dva preostala originalna člana benda koji je osnovan 1985. godine od strane u Dražena Ričla i Zlatka Arslanagića. Godinama su mijenjali svoje postave, a do kraja su ostali samo Cunja i Žera. Svi će se složiti da je zlatno razdoblje Jabuke daleko iza nas, odnosno najkreativnije razdoblje je bilo u doba Nikše Bratoša, koji je napisao neke od najboljih pjesama ovog sarajevskog benda. Pitanje je može li Crvena jabuka nastaviti bez Cunje? Najvjerojatnije može, ali onakva Crvena jabuka kakvu pamtimo, teško da će ikada biti, a ne govorimo to zbog odlaska Cunje.

Foto: Nedeljnik “Pančevac”