Tam Tam festival pokrenuo crowdfunding kampanju i traži financijsku pomoć
4. srpnja 2017.
Nikola Knežević (2798 Članci)
Podijeli

Tam Tam festival pokrenuo crowdfunding kampanju i traži financijsku pomoć

“Ovu kampanju pokrenuli smo s namjerom prikupljanja financijskih sredstava za TAM-TAM Music Festival koji se održava svakog ljeta u Sućurju na otoku Hvaru. Obzirom na nedostatak sponzora, a ujedno i konstantni rast festivala prijeko su nam potrebna dodatna, ne tako velika, sredstva koja bi osigurala nesmetano održavanje ovogodišnjeg izdanja festivala, ali i svih sljedećih izdanja”, kažu organizatori.

O”sim što je najdulji i najsunčaniji, Hvar je jedan od najljepših hrvatskih otoka. Ove godine u najistočnijem mjestu na otoku, Sućurju, održat će se šesto izdanje festivala. Tijekom zime, u mjestu ne živi više od 250 stanovnika, a tijekom ljeta se taj broj višestruko povećava i doseže do 1500 stanovnika i turističkih gostiju.

Usprkos tome, sva akcija na otoku događa se na zapadnom kraju otoka. Za Sućuraj možemo reći da u njemu vlada mirna mediteranska atmosfera, a središte okupljanja svih generacija je lokalna konoba i nekolicina ugostiteljskih objekata. Otok Hvar je u prošlosti bio izoliran kao i mnogi drugi otoci na hrvatskoj obali radi rata, ekonomske krize ili jednostavno geografskog položaja. Specifičnost mjesta Sućuraj je veća blizina obali od zapadne strane otoka što ga čini lako dostupnim javnim prijevozom.

Nekoliko prijatelja rođenih u Sućurju, tijekom čestih putovanja u Split i druge gradove, upoznali su alternativnu glazbenu scenu i poželjeli je dovesti u rodno mjesto. Glazbeni festival je bio logičan potez s obzirom na važnost glazbe za njih osobno i kao sredstvo povezivanja ljudi i kultura. I tako je malo mjesto na otoku dobilo festival koji okuplja sudionike iz Hrvatske, Balkana i Europe.

Tam-Tam Music Festival je već postao poznato događanje među zaljubljenicima u glazbu iz Hrvatske, BiH, Srbije i Slovenije. Radi nepostojanja jezične barijere, posjetitelji imaju priliku čuti različite glazbene žanrove; od surf i post rocka do noisea i upoznati alternativnu glazbu ovih prostora kao protutežu popularnim “lakonotnim” izvođačima.”

U proteklih 5 godina, na festivalu je sviralo više od 20 afirmiranih bendova iz Francuske, Srbije, BiH, Slovenije i naravno Hrvatske. Publiku su sačinjavali većinom lokalni posjetitelji iz Sućurja i cijelog makarskog primorja.Međutim, radi se o intimnom malom festivalu te je stajalište organizatora zadržati najviše 400-500 posjetitelja. Vaša podrška nam je vrlo važna kako bismo pokrili putne troškove izvođačima i unaprijedili festivalsku infrastrukturu.

Ove godine planiramo  izgraditi udobni kamp za posjetitelje sa svim potrebnim sadržajima u kojemu će se održavati radionice yoge i uživati uz glazbu DJ-a.

Festival ima osiguran manji dio sredstva za razglas od općine Sućuraj, ali ta nam sredstva nisu dovoljna za pokrivanje svih troškova. U galeriji fotografija možete vidjeti video sastavljanja pozornice u kojem sudjeluju čak i neki od izvođača. Kako bi se festival nastavio razvijati, potrebna je bolja promidžba i uspostavljanje mreže volontera za koje treba osigurati smještaj i hranu. Potrebna su nam sredstva od 60 000kn  kako bismo festival doveli na kvalitetniju razinu.

Sredstva prikupljena ovom kampanjom namjeramo utrošiti na sav potrebni materijal za izgradnju kampa i potrebne infrastrukture  kako bi se naši gosti osjećali što ugodnije, te kupnju materijala potrebnog za  konstrukcije kojom bi natkrili binu u slučaju kiše, a koju bi sami sastavili. Upravo je  kiša  i loše vrijeme jedini rizik kojem se festival iz godine u godinu izlaže. Također ako bi ovom kampanjom uspjeli prikupiti cijeli iznos, jedan dio sredstava utrošili bi na torškove  volontera koje ove godine po prvi puta angažiramo upravo zbog pomoći oko izgradnje kampa.

Za naše podržavatelje pripremili smo raznovrsne poklone i promo materijale, a koji su nazvani po modelima popularnih TAM kamiona bez kojih cijela ova priča ne bi bila moguća. Nadamo se da ćete nam pomoći da naš festival postane još bolji.

Ukoliko niste u mogućnosti financijski podržat kampanju dovoljno će biti da na svom facebook profilu podijelite event festivala i pozovete ekipu na tjedan dana zabave u Sućurju na Hvaru”, stoji u kampanji koju su pokrenuli putem Indiegogo-a.

Foto: Franjo Modrić