Stoner rock karavana stiže u Vintage Industrial bar
5. srpnja 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Stoner rock karavana stiže u Vintage Industrial bar

Nešto malo više od godinu dana kada su premijerno nastupili u sklopu festivala ‘Massive Infection’, stoner/dom trojac EGYPT će se ponovno ukazati na stageu Vintage Inustriala, a ovaj put će im podršku dati odličan stoner bend Hrmülja iz Ludbrega – srijeda, 12. lipnja!

2015., Egypt su izbacili album ‘Endless Flight’ koji se tada ušuljao na liste najboljih stoner albuma godine. Bend aktivno djeluje od 2003. godine, a formirani su u Fargu smještenom u North Dakoti. Sveukupno iza sebe imaju: 3 studijska albuma, od čega je posljednji friški Cracks and Lines koji će premijerno i predstaviti zagrebačkoj publici.

Hrmülja djeluju u ludbreškom podzemlju od 2013. godine i ubrzo se rađaju skladbe pomalo neodreðenog žanra sa stonerskim utjecajem i metalnim zvukom. Nakon nekoliko godina izdaju singl, zatim prolaze kroz razdoblje promjene prvotne postave i grade sinergiju između èlanova. Četveročlani sastav s tri Ludbrežana i jednim Varaždincem dobiva novi zvuk, nastaju nove pjesme i bend uskoro kreće sa snimanjem albuma.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 35 kuna, a na dan koncerta će biti 45 kuna. Pretprodaja je organizirana u Vintage Industrialu & Kavezu (Savska 160) i Dirty Old Shopu (Tratinska 18).