Billie Joan predstavila novi singl i videospot “Oh my dear Reverend”
9. srpnja 2017.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Billie Joan predstavila novi singl i videospot “Oh my dear Reverend”

Ivana Pezo dolazi iz Splita, kantautorica koja je osnovala vlastiti bend još u ranim dvadesetima, nakon čijeg raspada, okušava sreću kao frontmenica u još nekoliko bendova te naposljetku krajem 2013.  godine postaje solo umjetnica pod nazivom Billie Joan.

U njenim pjesmama, otpjevanim na savršenom engleskom jeziku, jasno se osjeća prizvuk protesta negdje u pozadini, što i ne čudi jer Billie navodi Dylana kao najveći glazbeni utjecaj.

RECENZIJA: Preslušali smo prvo studijsko izdanje splitske kantautorice Billie Joan

Njena odluka da ode u solo vode pokazala se jako pametnom; upala je u gotovo svako demo natjecanje za koje se prijavila da bi nakon toga osigurala mjesto na lokalnim ali i regionalnim festivalima kao što je Ferragosto Jam u Orahovici, Exposure festival u Velikoj Gorici, Jelen Demofest u Bosni i Hercegovini te Sound of Streets u Mariboru. Gostovala je i na radiu Split te na HRT- u, u sklopu HRDemo Kluba a njena izvedba pjesme „Don’t you mind“ prikazana je na televiziji u Dobro Jutro Hrvatska.

Album “Barren Land” izašao je 21. travnja i pokupio je sve vrhunske kritike, kao i same promocije albuma. Billie je na turneji promovirajući album,  a objavila je upravo i videospot za novi singl albuma – “Oh, my dear Reverend”. Spot je radila Anita Nadji i sniman je na poprištu stare klaonice u Heinzelovoj ulici u Zagrebu, koja je svojom ogoljenom, ruševnom, grafitima išaranom scenografijom, dušu dala za umjetničke pothvate (i pokojeg skvotera). Tema spota mijenjala se iz dana u dan, iz sata u sat, iz minute u minutu… a kako se glavna akterica ovog spota uvijek kasno sjeti nazvati ključne ljude, ta ista bijaše prisiljena razmišljati izvan okvira: „Kako dočarati muško i žensko bez muških i ženskih statista…?“ Lijepo. Sve dočarati sama. Sličan princip se slijedio i kod snimanja albuma.