Daniel Beni: “D’Beni Band teži novim pjesmama i debi albumu, ali i sve većem broju koncerata”
11. srpnja 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Daniel Beni: “D’Beni Band teži novim pjesmama i debi albumu, ali i sve većem broju koncerata”

Novo ime na hrvatskoj glazbenoj sceni je D’Beni Band, ali čovjek koji stoji iza njega i čije se prezime nalazi u nazivu benda, ima već podulju karijeru u Hrvatskoj.

Bivši frontmen i pjevač tinejdžerske grupe Teens, Daniel Beni, vratio se na scenu nakon podulje stanke. Prvo se iznenada pojavio u showu The Voice na HRT-u, a da bi potom saznali i kako je okupio novi bend – D’Beni Band. Predstavili su se nedavno javnosti pjesmom “100 godina” za koju je snimljen i videospot te su pozitivno odjeknuli u javnosti. Saznali smo u mini intervjuu kakva je vizija ovog benda, što stoji iza pjesme “100 godina”, ali i u kojem će glazbenom smjeru ova priča ići.

Pjesma „100 godina“ ljubavne je tematike, a u spotu se pojavljuje i  vaša supruga. Kako ste došli na ideju da se upravo ona pojavi u spotu i kako je bilo na snimanju?

Pjesma je ljubavne tematike i u tekstu sam odmah prepoznao svoju životnu priču te mi je bilo sasvim logično da se u spotu kao glumica pojavi moja žena Barbara. Spot je sniman na više lokacija od kojih bi izdvojio TunelRi koji je nekad korišten u 2. svjetskom ratu. Na snimanju je bilo jako zanimljivo jer sve romantične scene nije bilo potrebno glumiti tako da su kadrovi spota ispali potpuno iskreni, stvarni i realni, što je i bio cilj!

Vaše pjesme su u pop-rock maninir i pretežito ljubavnog karaktera. Je li to smjer u kojemu D’Beni band nastavlja?

Pop-rock je definitivno izričaj kojim se D’Beni band predstavlja, taj stil mi najviše leži kao i ostalim dečkima iz banda. Još kad publika prihvati tvoj rad, to je dobitna kombinacija!

Možete li nam reći kakvi su vam daljnji planovi u budućnosti?

Što se tiče planova, planova definitivno ima, band teži tome da napravimo još novih pjesama, jednog dana i album, promoviramo se što više da dopremo do što većeg broja slušatelja i publike i naravno i dalje imati što više live nastupa u kojim band najviše uživa!!

Intervjuirao: Hamar Media