Kesha o najtežim danima progovorila kroz novu pjesmu i spot “Praying”
11. srpnja 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Kesha o najtežim danima progovorila kroz novu pjesmu i spot “Praying”

Kesha o velikoj depresiji i samoći koju je imala zadnjih godina pjeva u novom singlu i spotu “Praying” koji najavljuje i novi album “Rainbow” koji će biti objavljen 11. kolovoza!

Am I dead? Or is this one of those dreams? Those horrible dreams that seem like they last forever? If I am alive, why? If there is a God or whatever, something, somewhere, why have I been abandoned by everyone and everything I’ve ever known? I’ve ever loved? Stranded. What is the lesson? What is the point? God, give me a sign, or I have to give up. I can’t do this anymore. Please just let me die. Being alive hurts too much.

Ovim se stihovima Kesha obraća fanovima u novom singlu “Praying”, objavljenom protekloga petka i tako otkriva dio svojih osjećaja s kojima se borila prethodnih godina. Kesha novim singlom  i spotom “Praying”  najavljuje novi album “Rainbow” (Kemosabe Records/RCA Records/Menart) koji izlazi 11. kolovoza. Emotivni spot režirao je Jonas Åkerlund, a ovo će biti njezin prvi studijski album u skoro pet godina.

U pisanju singla “Praying”, pridružili su joj se Rayan Lewis, Ben Abraham i Andrew Joslyn, dok je za produkciju bio zadužen Lewis (Macklemore & Ryan Lewis).

“Ovo je pjesma o postizanju empatije prema drugima čak i ako vas oni povrijede ili vas plaše. To je pjesma o učenju kako biti ponosni zbog toga kakvi ste, čak i u trenucima kad se osjećate sami. To je i pjesma o nadi da svi ili barem netko tko vas je povrijedio, može biti izliječen…Ovo je pjesma o meni koja tražim mir u činjenici da ne mogu kontrolirati sve – pokušaj kontroliranja svih me ubijao. Riječ je o učenju da otpustim i shvatim da svemir upravlja mojom sudbinom, a ne ja.”

Glazbenicu nisu zaobišle ni depresije ni beznadnost, no sve je to prevladala, a svoje je emocije odnijela u studio i pretvorila ih u umjetnost.  Nadolazeći album je novi početak za Keshu i temeljen je na unutarnjoj snazi i glazbenom istraživanju. Može se pohvaliti listom suradnji – od Eagles of Death Metal pa do Dolly Parton. Ben Folds je s Keshom producirao naslovnu pjesmu s albuma, a Ricky Reed je također producirao i napisao niz pjesama na albumu. Eagles of Death Metal se pojavljuju na dvije pjesme dok je  legendarnu Dolly Parton, ugostila na verziji njezinog country hita iz 1980. “Old Flames Can’t Hold a Candle to You.” Pjesmu inače supotpisuje Keshina majka Pebe Sebert.