CMC200 Slavonija fest i Rock maraton u Sl. Brod i ove godine dovode brojne glazbenike
12. srpnja 2017.
Nikola Knežević (2798 Članci)
Podijeli

CMC200 Slavonija fest i Rock maraton u Sl. Brod i ove godine dovode brojne glazbenike

Drugu godinu zaredom u Slavonskom Brodu će biti održan CMC200 Slavonija fest, a isto tako i Rock maraton, koji je nakon više od 25 godina oživljen u tom gradu.

“CMC200 se nastavlja na najbolji mogući način prvom večeri obnovljenim Rock maratonom koji je zaslužio da se popne na veliku pozornost. To je najveća vijest, obje večeri će biti održane na velikoj spektakularnoj pozornici. Demo bendovi se mogu prijaviti od srijede, 12. srpnja sve do kraja mjeseca, a svi materijali se nalaze na web stranici Turističke zajednice grada Slavonskog Broda. Ono što možemo najaviti je da su dva benda već ostvarila poziv na prvu večer, pobjednici HGF demo festivala čije se finale održava u Sl. Brodu koji je tako postao pravi grad rock and rolla. To su Lika Kolorado iz Zagreba i Tight Grips iz Karlovca. Za sve ostalo ćemo vidjeti kada stignu prijave. Računamo na nekih 10-ak bendova, a mislim da ćemo ići na kombinaciju da i demo bendovi imaju po tri stvari, kako bi dali priliku da pokažu  ono što najbolje znaju. Jedan od dva headlinera Rock maratona su Jurica Pađen i Aerodrom. Drugo ime još čuvamo, objavit ćemo uskoro više informacija. U svakom slučaju Brođani i svi gosti iz drugih gradova mogu očekivati pravi spektakl, a ulaz je besplatan”,  rekao je Tomislav Goll, jedan od ljudi uključenih u organizaciju Rock maratona.

Igor Polak, voditelj posebnih programa CMC televizije ponovno je zahvalio gradu jer su prošle godine dobili od svih sudionika festivala izrazite pohvale o gostoljubivosti, atmosferi i ljudima u Slavonskom Brodu.

“CMC čestita i zahvaljuje gradu Slavonskom Brodu što nas je prihvatio na taj način. Naravno, odužit ćemo se još većim spektaklom, a i Rock maraton će se prebaciti na veliku pozornicu. Ono što je bitno za festivalski dio, odnosno CMC200, dat ćemo prostor izvođačima da sviraju po tri stvari kako bi mogli žešće zagrijati publiku, a smanjiti ćemo govoranciju između pjesama te više prostora dati glazbi. Što se tiče headlinera imamo Opću opasnost, koju ne trebamo posebno predstavljati, te Juru Stublića i legendarni Film. U ostalom festivalskom programu bit će Aerodrom, Teška industrija, Bang Bang, Markiz, Nola, Fluentes i mnogi drugi. U svakom slučaju bit će tu zanimljivih bendova, nadamo se da će biti još bolje, da će nas vrijeme poslužiti i da će biti sjajan tulum kao i prošle godine”, naglasio je Polak.

Spomenimo i kako je jedan od medijskih pokrovitelja CMC200 Slavonija festa – Music Box.