Tenor Mate Grgat nastupom na Splitskom festivalu najavio novi trend
12. srpnja 2017.
Music Box (10966 Članci)
Podijeli

Tenor Mate Grgat nastupom na Splitskom festivalu najavio novi trend

Mate Grgat pjevač je koji glasom očara svakoga tko ga čuje, a karizmatičnom pojavom motivira publiku da dozna koju informaciju više o njegovom umjetničkom opusu jer se takav impresivni tenor ne susreće svaki dan.

Posebnost ovog glazbenika rođenog u Otoku, smještenom kraj rijeke Cetine prepoznala je i diskografska kuća Croatia Records te je prošle subote u Splitu, u sklopu press konferencije povodom Splitskog festivala s Matom potpisala ekskluzivni izvođački ugovor.

Na tom se eminentnom festivalu Mate predstavio s pjesmom “Sve najbolje o tebi”, koju je u cijelosti napisao Darko Bakić, član i autor grupe Buđenje, dok je aranžman djelo Slavena Bolanče, cijenjenog klapskog glazbenika. Kombinacija Matinog tenora koji je odzvanjao i pozornicom Hrvatskog narodnog kazališta te modernog zvuka, novitet je na našoj sceni kojim ovaj talentirani mladi pjevač najavljuje novi trend intrigirajući i mlađu publiku željnu kvalitetne glazbe.

O svom putu Mate kaže: “Glazba mi je oduvijek u krvi. Kao malome uzor su mi bila Tri tenora koja sam pokušavao imitirati i zamišljao kako bi super bilo da i ja tako mogu. Ozbiljniji glazbeni put je krenuo u župnom zboru, nakon kojeg sam sa 16 godina pozvan u klapu Sv. Luka i mogu se pohvaliti da sam bio jedan od najmlađih prvih tenora u Hrvatskoj. Često me uspoređuju s Vinkom Cocom, što mi je velika čast. Veselim se solo karijeri i mislim da je pjesma ‘Sve najbolje o tebi’ izvrsna najava stila koji ću njegovati”.