Opća opasnost dobila svoju Greatest Hits Collection
15. srpnja 2017.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Opća opasnost dobila svoju Greatest Hits Collection

Godinu i pol dana nakon što su najveći hitovi Opće Opasnosti objavljeni na vinilu, jedan od najboljih rock bendova u Hrvatskoj dobio je svoj “Greatest Hits Collection” i na CD-u.

Novi album u nakladi Croatia Recordsa sadrži 17 velikih hitova uključujući i novi singl “Kriva si” koji je objavljen u travnju ove godine. Tako će mnogobrojni fanovi županjskih pola tone rock ‘n’ rolla ponovno uživati u odličnim pjesmama poput “Pobjeg’o sam” (nominacija za nagradu Porin za Hit godine 2012. godine), “Tvoje ime čuvam” (Porin za Hit godine 2013. godine), “Uzalud sunce sja”, “Tri rijeke” (feat. Zoran Mišić), “Rastaviše i nas dvoje” (feat. Najbolji hrvatski tamburaši, 1. nagrada na festivalu “Zlatne žice Slavonije” 2001.), ali i dobrim starim hitovima s najstarijih albuma objavljenih od 1994. do 1997. godine – “Jednom kad noć”, kao jedna od najpoznatijih hrvatskih rock balada, zatim “Treba mi nešto jače od sna”, “Nebeski znak”, “Mačka”, “Nebo” i mnogim drugima.

Županjski bend Opća Opasnost osnovan je 1992. godine. Iza sebe imaju čak pet objavljenih kaseta, osam CD-a, dva DVD-a te jedno vinilno izdanje. Autor glazbe i teksta za većinu pjesama benda je sjajni Mario Vestić koji je s bendom neraskidivo povezan od samog početka. Vestićeve prepoznatljive power balade ali i čistokrvne hard rock uspješnice donijele su bendu titulu omiljenog ali i jednog od najaktivnijih koncertnih bendova u Hrvatskoj.

Najveće uspjehe bendu, uz već spomenuta priznanja, donijeli su albumi “Rocker… to sam ja” iz 2014. godine koji je prodan u zlatnoj nakladi te “Vrati se na svjetlo” iz 2011. godine koji je ostvario srebrnu nakladu. Album “Rocker… to sam ja” osvojio je i nominaciju za Porin u kategoriji Najboljeg rock albuma.