Lea (Judette): “Sram nas je što nismo nikada bili na Ferragostu, ali ovoga puta dolazimo”
20. srpnja 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Lea (Judette): “Sram nas je što nismo nikada bili na Ferragostu, ali ovoga puta dolazimo”

Rock bend Judette jedno je od najsvježijih imena na hrvatskoj glazbenoj sceni, iako već postoje nekoliko  godina, a iza sebe već imaju jedan studijski album i brojne nastupe.

Svakako će im biti drago što će ove godine po prvi put nastupiti na, po mnogima najboljem hrvatskom festivalu, Ferragosto Jamu. Tim povodom raspisali smo se s Leom Radolfi, pjevačicom Judettea i razgovarali o Ferragostu, CMC-u, nazivu benda, albumu i tome kako je biti djevojka na čelu rock benda.

Imate ove sezone zanimljivih festivalskih nastupa, RockLive Koprivnica, Ferragosto Jam, tu su i zanimljivi samostalni nastupi, jeste li zadovoljni kako situacija s Judette teče?
Mogla bi bolje, opet smo se malo uspavali, trebamo radit nove pjesme ali smo lijeni radi ovih vrućina.Planiramo početi raditi drugi album iza ljeta i spot za novi singl .Zasad idemo polako ali sigurno kao i svih ovih godina, ali mogli bi ubacit malo u petu.

Na što ste mislili kada ste davali naziv bendu Judette? Na što taj naziv asocira?
Ma nema neke priče iza toga, trebali smo hitno smisliti ime prije jedne emisije koju smo snimali. Ajmo se zvat ko neka žena, a da nije hrvatsko ime I to je bilo to.

Album prvijenac je iza vas, kako ste zadovoljni na komentare publike i kritičara? Sve je prošlo vrlo dobro, ako se ne varam.
Kritike su dobre i na album i na promociju u Tvornici. Sve dobro prođe uvijek ako je atmosfera dobra, mi se prilično zabavljamo bez obzira koliko ljudi ima u publici, a i na kraju to i prenesemo na druge. Iako ja kao idem radit plan i program koncerta prije nastupa jer imam tremu , ali uvijek zaboravim pa ispadne još bolje. Što se tiče kritika svi imaju svoje mišljenje i favorite sa albuma i tako treba bit. Mislim da su nam live nastupi puno žešći i bolji jer studijski ne možeš dobiti tu energiju. Zadovoljni smo našim producentima Belijem i Markijem i suradnjama koje smo ostvarili s Johnom iz M.o.r.t.-a i Damjanom Spajićem.

Iako ste zagrebački bend, ti vučeš s jedne strane i korijene iz naše Slavonije, odnosno Slavonskog Broda. Kako je bilo nastupiti prošle godine na CMC200 festivalu u “svom” gradu?
Moja mama je rođena i odrasla u Slavonskom Brodu, pa sam tako i ja kao mala u Brod išla kod bake i dede svako malo. Pošto mene takne svaki vrag, tako sam bila i prilično emotivna oko nastupa u Slavonskom Brodu, publika je bila vrh, vidi se da im fali tamo koncerata, muzike i više sadržaja. Svugdje su nas primili odlično.

Vraćate li se na CMC u Sl. Brodu?
Koliko znamo ne, ništa nam nisu rekli za ovu godinu.

Bliži nam se Ferragosto Jam, po mnogima festival s najboljom atmosferom u Hrvatskoj. Jeste li uzbuđeni? Je li tko od vas već bio tamo?
Na žalost nikad nitko od nas nije bio tamo i jako nas je sram. Koliko smo čuli festival i atmosfera su odlični, naravno, sve dok se ne ruše pozornice. Nikada nas nisu do sada pozvali, no ove godine smo ih uspjeli nagovoriti. Puno prijatelja nam također svira tamo ove godine pa očekujemo jedan veliki tulum.

Osim spomenutih festivala, gdje vas se sve može vidjeti ovoga ljeta?
Ništa, to je to što si nabrojao. Više sreće idućeg ljeta. 🙂

Kako je biti djevojka na čelu rock benda?
Nikak, dečki me ne slušaju ništa. Šalim se, super se zabavljamo no nekad mi fali još jedna žena u bendu da možemo kokodakat. Previše muške energije 😀

Iako je drugačiji glazbeni smjer koliko ti je otac uzor po pitanju glazbe, koliko ti može on biti od pomoći po pitanju savjeta?
Pa uzor, hmm, gledam ga nekim drugim očima. Cijeli sam život okružena najviše latino glazbom, pa nisam ništa povukla od tamo, iako ju volim. Super se slažemo oko muzike, ali nije to njegov đir, iz druge je on branše i generacije.

Puno uspjeha želimo i vidimo se na Ferragostu!
Hvala puno i provjerite vremensku prognozu !