Gitaristički virtuozi ove nedjelje očaravaju Zagreb na Sceni Amadeo
23. srpnja 2017.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Gitaristički virtuozi ove nedjelje očaravaju Zagreb na Sceni Amadeo

Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić imena su koja nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim, kao ni spektakularan glazbeni repertoar.

Nježni zvuci gitare iz ruku vrhunskih gitarista u toploj ljetnoj večeri. Ljepšu najavu nekog događanje teško je zamisliti, no Scena Amadeo još jednom se pobrinula da Zagrebačko kulturno ljeto publici predstavi samo najvrsnije umjetnike. Tako će u nedjelju, 23. srpnja u povijesnom Atriju Hrvatskog prirodoslovnog muzeja nastupiti čak četvorica majstora gitare – Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić – te zajedničkim snagama i neprikosnovenim talentom izvesti djela Luigija Boccherinija, Mauricea Ravela, Federica Morena Torrobe, Manuela de Falle, Pierre Petit, Viktorije Čop i Paula Bellinatija.

Ovogodišnji program Scene Amadeo i više je no impresivan, a ovaj gitaristički sastav iz snova to potvrđuje. Osim nevjerojatnog talenta, četvorica mladih gitarista pružit će pravu poslasticu svim ljubiteljima nježnijih suzvučja u kojima se izmjenjuju gitaristička dua, trija i kvarteti. Ipak, od velike je važnosti i publika, za koju mnogi umjetnici drže da i sama sudjeluje u svakom nastupu.

Ima li boljeg poziva za sudjelovanje? Pridružite im se i vi!

Program započinje u 21:00 h, a cijena ulaznice je 90 HRK. U slučaju kiše program se prebacuje u Muzej Mimaru.