David Gilmour prošlogodišnji povratak u Pompeje nakon 45 godina objavljuje na audio/video albumu
25. srpnja 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

David Gilmour prošlogodišnji povratak u Pompeje nakon 45 godina objavljuje na audio/video albumu

45 godina nakon što je Pink Floydov David Gilmour snimio ‘Live At Pompeii’ u legendarnom rimskom amfiteatru, vratio se na “mjesto zločina” s dva spektakularna koncerta u srpnju 2016. godine, kao dio turneje na kojem promovira broj 1 album “Rattle That Lock”.

Ovo su bili prvi rock koncerti ikada za publiku u kamenom rimskom amfiteatru, a samo dvije noći, gomila od 2.600 ljudi bila je tamo gdje bi se gladijatori borili u prvom stoljeću poslije Krista.

“David Gilmour Live At Pompeii” je audio-vizualni spektakl koji sadrži lasere, pirotehnike i ogroman kružni ekran na kojem posebno stvoreni filmovi nadopunjuju odabrane pjesme, ali prije svega  tu je nevjerojatna glazba i vrhunska izvedba. Koncert uključuje pjesme iz njegove solo i Pink Floyd karijere, uključujući i ‘One Of These Days’, jedinu pjesmu koja je također bila izvedena na koncertu 1971., šest pjesama s ‘Rattle that Locka’, kao i dvije s albuma “On A Island” iz 2006. godine.

Na oba koncerta publika je mogla vidjeti posebne izvedbe pjesme “The Great Gig In The Sky” s legendarnog albuma “The Dark Side Of The Moon” koju David vrlo rijetko izvodi na solo nastupima. “Live at Pompeii”, bit će dostupan na 2-CD, Blu-ray-u, 2-DVD-a ili deluxe Blu-ray boxu od 29. rujna 2017., te uključuje najznačajnije trenutke oba koncerta koji su snimani u 4k tehnologije. Redatelj je bio Gavin Elder. ‘David Gilmour Live At Pompeii’ prikazuje umjetnika na vrhu svoje umjetničke igre, izvodeći nevjerojatne materijale sa svojim svjetskim bendom, u jedinstvenom okruženju, u jednoj posebnoj prigodi.

“Live at Pompeii” je režirao Gavin Elder pod kreativnim vodstvom Polly Samson, a sve je fotografirala Anna Wloch i dizajnirao Steve Knee iz Blade Designa. Sve verzije izdanja uključuju foto-knjižice, uključujući snimke uživo i mjesta koje su snimili Polly Samson, Sarah Lee i Anna Wloch.

Foto: YouTube Screenshot