Vindon Havin predstavili novu pjesmu s posebnom posvetom i važnom porukom
25. srpnja 2017.
Nikola Knežević (2798 Članci)
Podijeli

Vindon Havin predstavili novu pjesmu s posebnom posvetom i važnom porukom

Vindon Havin su predstavili novu pjesmu – “Nevina”, koja možda na prvu djeluje kao još jedna ljubavna pjesma, ali ima jednu dublju poruku i s posebnom posvetom.

Pjesma je neposredno vezana uz pogibiju mlade kurdistanke Asie Ramazan Antar koja je svoj devetnaestogodišnji život izgubila u borbi s ISIL-om krajem kolovoza prošle godine u Siriji.

“Pjesmom smo pokušali dočarati sav besmisao ratova i za nas je njena žrtva simbol uzaludne borbe, borbe s vjetrenjačama. Prolaznost života postavlja se kao vječno pitanje, a mi koji imamo tu privilegiju ne živimo ga punim plućima i ne znamo koliko smo sretni”, rekla je Petra Oreč koja je uz Ivana Čačića i Dražena Scholza jedan od autora pjesme.

Producent je Oleg Colnago, a postprodukciju su obavili Oli Nova i jedan od najuspješnijih njemačkih producenata Felix Gauder. Pjesma zvuči moćno, pogotovo kada su u pitanju vokal i bubnjevi. Time je nastavljen niz vrlo dobrih pjesama, a vjerujemo kako će i ova pronaći svoj put do publike.

Podsjećamo, Vindon Havin su početkom lipnja otvorili Rise Up festival u Poreču kad su nastupili prije John Newmana i dobili pozitivne kritike ove svjetske zvijezde. 30. srpnja bend se seli na Jadran, točnije Murter, gdje počinju s ljetnim svirkama i promocijom nove pjesme.