Grupa 058 predstavila video spot pjesmu “Čudo” koju su izveli na Splitskom festivalu
26. srpnja 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Grupa 058 predstavila video spot pjesmu “Čudo” koju su izveli na Splitskom festivalu

Grupa 058 je glazbeni projekt na kojem je gitarist i skladatelj Branko Mamut godine 2012. okupio sjajan tim glazbenika kako bi ispričao svoju glazbenu priču.

Članovi grupe 058 su: Branko Mamut, Nera Šulentić, Predrag Lovrinčević, Nikša Orlandić, Zvonimir Šulentić i Ivan Cinotti. Iz njihove suradnje stvorila se pozitivna i kreativna energija te projekt proširila na snimanje autorskog albuma na engleskom jeziku namijenjenoga prvenstveno stranom, ali i domaćem tržištu. Raznovrsnost osobnosti i stilova glazbenika koji su našli zajednički jezik u ovoj priči stvorila je neobičan, jedinstven i eklektičan glazbeni kolaž. To je spoj koji pršti energijom i toplinom, a pokretan isključivo ljubavlju prema glazbi.

Iza sebe imaju uspješne singlove na hrvatskom jeziku: Lutke, Vrijeme, Kiša, Nova priča, Ljeto i Žice od sna te nagradu direkcije festivala Texas Country Music Awards za najorginalniju glazbu. Sudjelovali su u RockOffu i HGFu. Grupa 058 odabrana je za jednog od 24 finalista ovogodišnjeg Splitskog festivala u konkurenciji od 326 prijavljenih pjesama i to pjesmom Čudo, koju su izveli uživo 8.7. na splitskim Prokurativama.

Glazbu za pjesmu Čudo potpisuje osnivač grupe Branko Mamut, tekst pjesme napisao je Jakša Matošić, dok je za aranžman zaslužan Ivan Cinotti. Pjesma je snimljena u Extra Music Studiu u Kaštel Štafiliću.

Video spot pjesme Čudo likovni je kolaž, posveta vremenu u kojem smo zatrpani informacijama i instant čudima, oguglali na stvarna čuda. Za skladatelja i lidera benda 058, Branka Mamuta, čudo je “kad iz ničega nastaje nešto”, a za autora spota čudo je sami život. Režiju i scenarij potpisuje Jakša Matošić Navigator, koji je za 058 na Mamutovu glazbu već napisao stihove pjesama Čudo i Lutke. Snimanje, montažu i postprodukciju realizirao je s Ad Hoc Mirakul Video Team-om.

Prolaznike na splitskom Zvončacu, ovih dana začudila je kostimirana plejada na malom travnjaku kružnoga toka, a stanari zgrade u kojoj živi pjevačica grupe 058Nera Šulentić, primijetili su nestanak velikog lifta. Naime, članovi benda i njihovi gosti dobro su se zabavili trodnevnim snimanjem na ovim ”čudnim” lokacijama, a u ulozi Nerinog alterega, uz njezinu majku i baku, u spotu se pojavljuje i djevojčica Hana Petrić (koja je debitirala u spotu Olivera Dragojevića).