Pogledajte i poslušajte novi noir.am session – gost Sir Croissant iz Banje Luke
26. srpnja 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Pogledajte i poslušajte novi noir.am session – gost Sir Croissant iz Banje Luke

Ispod pseudonima Sir Croissant skriva se mladi banjalučki kantautor Igor Božanić koji je svoj talent predstavio na 5. Indirekt festivalu nezavisne glazbe, gdje je svojim nastupom i pjesmama raznježio publiku.

Inspiraciju za svoj pseudonim, Božanić je pronašao u albumu Lady Croissant australske pjevačice Sia od koje također crpi glazbenu inspiraciju, a u njegovim notama se mogu pronaći utjecaji Lise Hannigan, Daughter, Josipe Lisac i sl. Sa svojih šesnaest godina, nevinom esencijom i glasom kojeg prate note akustične gitare, Sir Croissant sa svojim pjesmama pruža široki raspon ogoljenih emocija.

Oduševljeni njegovim nastupom na Indirektu, ekipa noir.am je učinila nešto što dotad nikad nije – ugovorila snimanja već idući dan! Dok planiranje, preprodukcija, snimanje i postprodukcija znaju potrajati neko vrijeme, sa Sir Croissantom nije bilo vremena za gubljenje. Saša Farkaš (Veja) je tom prilikom ugostio Sir Croissanta i ekipu [noir.am sessionsa] u Buffet Bunkeru. Dok je Bunker služio kao savršena kulisa za Croissantove emotivne pjesme, Farkaš se također uhvatio uloge ton majstora, dok je za miksanje zadužen Alen Zarifović (Loell Duinn). Za video je zadužen Toni Juričić koji je režirao spotove za Barbare (Realnost), NLV (Look Around You) i BluVinil (Mili Brat).

Produkcija: Notturno i OSA media

Video: Toni Juričić

Zvuk: Nikola Batelić, Alen Zarifović, Saša Farkaš

Posebne zahvale: Buffet Bunker