Punk veterani Atheist Rap dolaze na tvrđavu Punta Christo s nekoliko gostiju
27. srpnja 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Punk veterani Atheist Rap dolaze na tvrđavu Punta Christo s nekoliko gostiju

PDV Records najavili su zanimljivo koncertno gostovanje, prvog puta na tvrđavi Punta Christo u Puli, punk veterana Atheist Rap. koji je ne tako davno podario svijetu svoj šesti album nazvan Überlauf, objavljen i na vinilu u izdanju PDV-a.

Atheist Rap i dalje svjesno, glasno i sa stavom, vode nas na još jedno punk rock putovanje, inficirano jakim melodioznim momentima po kojima je bend naširoko poznat. Dugogodišnji borci sa scene, bez ustupanja i nepotrebnog okolišanja, dotiču se realnih, svakodnevnih tema, koliko god bile lake ili teške. Pitko prelazeći iz jedne u drugu, svaka pjesma može poslužiti kao hit ili soundtrack djelića nečijeg života. Uvijek usvirani, i na visini svog zadatka. Prigodno za ovaj koncert pored mora je i osjetan utjecaj osunčane punk škole u zvučnoj slici benda. Moguće je povući paralelu s kalifornijskim velikanima poput Bad Religion, Blink 182 ili NOFX, ali i sa starijom i novijom europskom školom. I dalje je to prepoznatljiv zvuk Atheista samo lagano podebljan friškim uplivom recentnih strujanja sličnih žanrova. Dugogodišnje sviračko, u kombinaciji s koncertnim iskustvom, dali su Atheist Rapu dugotrajni i čvrst oslonac, kao i vjernu bazu fanova koji ih bezuvjetno prate kojim god putem krenuli.

Novosadskim punkerima domaću podršku dat će riječki bendovi Krešo i Kisele Kiše i Officer Down te pulski Urar. Krešo i Kisele Kiše je vesela sedmočlana skupina čije se glazba svrstava u punk-rock, sa zafrkantskim tekstovima “iz naroda”. Nedavno su izdali svoj treći studijski album U potrazi za bijelim zecom (Fat Brek 2016). odsvirali preko stotinu koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu.

Nakon koncerta Atheist Rapa, u goste nam dolazi jedan od najpopularnijih zagrebačkih programa u posljednjoj sezoni – Stiskavac. Stiskavac je instantno zaživio kao uspjeli pokušaj popunjavanja praznine i zadovoljavanja želje za nekad vrlo popularnim – “sentiš” plesnjacima. Glazbu za ples za vas biraju stalni lomitelji srca za pultom: Muzika za dobar đir i Danny Black. Ulaz: 20kn.

Satnica koncerta:
22:00-22:45 URAR
23:00-23:45 OFFICER DOWN
00:00-00:45 KREŠO I KISELE KIŠE
01:00-02:00 ATHEIST RAP
02:00-06:00 STISKAVAC After Party