VIDEOSPOT: Grupa K.I.P. odlično obradila pjesmu grupe Denis & Denis “Čuvaj se”
29. srpnja 2017.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

VIDEOSPOT: Grupa K.I.P. odlično obradila pjesmu grupe Denis & Denis “Čuvaj se”

Sjajna obrada pjesme “Čuvaj se” grupe K.I.P. dobila je dugo očekivano video izdanje. U režiji Gorana Arbanasa, gitariste benda “oživjela” je jedna od najboljih obrada dua Denis & Denis, koji su vrhunac svoje popularnosti doživjeli osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Pjesma “Čuvaj se” u izvedbi grupe K.I.P. najavila je treće izdanje projekta “Zimzeleno A novo” nastalog u suradnji Croatia Records i emisije “Music Pub”, voditelja i autora Zlatka Turkalja koja se emitira na 2. programu Hrvatskog radija.

“Svakom novom verzijom u ovoj glazbenoj akciji ne želi se dobiti tek običan prepjev, već pjesma koja će zadržati osnovnu melodiju, ali i potrebni kreativni odmak od originala i što je važno, čvrstu povezanost s novim izvođačem. To nije uvijek lako postići jer radi se o zadacima – pjesmama koje su glazbeni dokumenti svoga vremena. No, što se tiče grupe K.I.P. oni su u potpunosti uspjeli”, komentira popularni Turki svoj odabir.

Dokaz ispravnosti odabira je i oduševljenje samog autora pjesme Davora Tolje izvedbom grupe K.I.P. koji je za emisiju Music Pub izjavio kako je to “najbolja obrada bilo koje pjesme grupe Denis & Denis” te da bi tako izvedenu pjesmu zapamtio i poželio je ponovo čuti i da nije njen autor.