U SUSRET CMC200: Lara (Bang Bang): “Vesele nas ponovni dolazak i fenomenalni tulumi u Sl. Brodu”
30. srpnja 2017.
Nikola Knežević (2798 Članci)
Podijeli

U SUSRET CMC200: Lara (Bang Bang): “Vesele nas ponovni dolazak i fenomenalni tulumi u Sl. Brodu”

CMC200 Slavonija fest će po drugi put biti održan u Slavonskom Brodu 25. i 26. kolovoza, a fenomenalna destinacija, tvrđava Brod, ugostit će mnoge glazbenike.

Među njima je i grupa Bang Bang koja je i prošle godine bila i oduševljena je Slavonskim Brodom, ljudima i organizacijom koja je po njima bila na iznimno visokom nivou. Lara Antić, pjevačica Bang Banga u intervjuu za Music Box rekla je što možemo očekivati od njih na festivalu, ali i nakon njega.  

Foto: Ljubo Zdjelarević

Drugi festival u Slavonskom Brodu, drugi put dolazi i Bang Bang. Čuo sam da vam je bilo super prošle godine i vjerujem da se tako može očekivati  i ovoga puta?
Ma da, nama je stvarno bilo odlično. Prvo nam je drago što je Slavonski Brod dobio jedan festival kojeg dugo nije imao. Mislim da je to grad koji zaslužuje rock and roll festival. Prošle godine smo bili dva dana, bilo nam je odlično, imali smo priliku biti i na demo festivalu, pa smo mogli poslušati mlade nade rocka. Drugi dan smo nastupali zajedno s kolegama, sve je bilo izvrsno, od organizacije, bine koja je bila na svjetskom nivou, baš onako kako većina muzičara voli i da se može rasplesati na toj bini. Nema stvarno zamjerke.

Dobro je ovo i za Slavoniju koja je uvijek nekako sa strane i po tom pitanju. Ali sve bolje i bolje napredujemo.
Naravno, nama muzičarima se događa situacija da kad tražimo svirke Slavonija nekako najviše kaska što se tiče prostora za svirke i nekih festivala. Ovo definitivno može pomoći samom gradu i svima onima koji se žele baviti glazbom i žele nešto reći sa svojom glazbom.

S kojom pjesmom Bang Bang dolaze na festival?
Pa mi dolazimo s pjesmom „Kako stoje stvari“ koju smo napravili sa Sašom Antićem. Nažalost, Saša nam se neće moći pridružiti, ali njegovu lajnu na  koncertima preuzima Hrvoje, tako da ćete njega vidjeti kako se snalazi u rap dionicama. Ove godine na Slavonija festu glazbenici neće svirati jednu pjesmu, kao prošle godine, nego tri. Tako da ćemo još izvesti „Imam“ i „Pijani i zaljubljeni“ s kojom smo nastupili na Zagreb festu.

„Kako stoje stvari“ je nešto drugačije od onoga što smo slušali kod Bang Banga, a i ti si se savršeno snašla u ulozi aktivistice u videospotu.
Pjesma se nastala tako što smo dobili komentare prijatelja da uvijek pjevamo o ljubavi i krajnje je vrijeme da damo naš pogleda na sve što nas okružuje. Tako da se Hrvoje odlučio na socijalno angažirani tekst i onda sam se ja, htjela ne htjela, našla u toj situaciji i ulozi, dotakli smo se boja na političkoj sceni, ali zapravo pjesma završava u tonu „kako stoje stvari, bolje da ne lajemo“, tako da stvari treba gledati uvijek pozitivno.

Osim CMC200 kakvo je ovo ljeto za Bang Bang?
Radno, ugodno i opuštajuće. Nama su ljeta najdraža kada možemo spojiti i svirke i ljetovanje. No, ovo ljeto ćemo se nekako svi zajedno družiti u Pakoštanima gdje ćemo imati probe i spremati za svirke, a one su nam uglavnom po Slavoniji. Bit ćemo u Virovitici 12.8, a u Varaždinu smo prije, 5.8.. Tako da ljetujemo u Pakoštanima, a zabavljamo se po kontinentalnoj Hrvatskoj.

Foto: Ljubo Zdjelarević

Možemo li na jesen očekivati novu pjesmu?
Definitivno, iako smo još u dogovorima hoće li to biti nešto brža ili sporija pjesma. Sada se tu još lome koplja i moramo vidjeti čiji će glasovi biti jači u bendu, hoće li pobijediti muška ili ženska strana, tj. moja (smijeh). Tako da nismo sigurni koja će pjesma ići van.

Vjerujem da planirate i tradicionalno Zagreb fest, jest da je daleko, ali brzo će to doći?
Iskreno, planiramo prvo jedan humanitarni koncert koji je u 10. mjesecu u Tvornici kulture. To je ideja tri benda, Markiza, Nole i Bang Banga, a humanitarni koncert je za borbu protiv raka dojke. Imali smo ideju spojiti tri ženska benda u Hrvatskoj i dati jednu humanitarnu i lijepu priču za sve ljude koji se bore protiv raka dojke. Tako da nas to čeka u 10. mjesecu i tome smo se sada najviše posvetili, što se tiče organizacije, pronalazaka sponzora itd.

Lijepo od vas, hvala lijepo na razgovoru i vidimo se u Slavonskom Brodu.
Da, jedva čekamo. Veseli nas nastup, vesele nas i tulumi koji su prošle godine bili fenomenalni. Nadam se da će biti veliki broj posjetitelja kao što je bio i prošle godine.

I da neće svi lajati nakon tih tuluma (smijeh)….
(smijeh) Zavisi koji su psi u pitanju, ako su oni dobri i dresirani, onda je lajanje najmanji problem (smijeh).

Foto (naslovna): Marko Šolić