Glazbeno ljeto u Đurđevac dovodi Brkove, Pravila igre, Opću opasnost i mnoge druge
1. kolovoza 2017.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Glazbeno ljeto u Đurđevac dovodi Brkove, Pravila igre, Opću opasnost i mnoge druge

I ove godine u organizaciji Grada Đurđevca i Turističke zajednice bit će održano Glazbeno ljeto u Đurđevcu. Kroz šest vikenda posjetitelji će moći uživati u hip-hop, pop, rock, tamburaškoj i tradicijskoj glazbi, natjecanju u ispijanju piva, natjecanju u obaranju ruku i natjecanju djece u starim sportovima i dječjoj Alci.

Prva večer Glazbenog ljeta počinje u petak, 4. kolovoza s večeri tradicijske glazbe u atriju utvrde Stari grad u 20,30 sati, a publiku će zabavljati Andrija Maronić i pajdaši. U 22,00 sata na zidinama utvrde bit će prikazana multimedijalna interpretacija Legende o Picokima.

Glazbeno ljeto se nastavlja već idućeg vikenda, u petak 11. kolovoza s tamburaškom večeri na kojoj će nastupit TS Mjesečina, dok će u subotu u Boriku gosti moći uživati u rock glazbi uz Autoput, Crnu točku i popularne Brkove te u tradicionalnom moto defileu, moto igrama i erotic show-u.

U petak, 18. kolovoza na Trgu sv. Jurja održat će se retro večer uz pjesme THE CAT PAWS i BIG OLD BAND, a u subotu u atriju Staroga grada će nastupiti Jasmin Burek te začiniti večer sevdaha. U nedjelju, 20. kolovoza publika će moći uživati u izvedbama vokalnih sastava ŽVS Katarine, ŽVS Đurđevčice, Glazbeni sastav Gorbonuk i Zbor umirovljenika Umirovljenik.

U utvrdi Stari grad 25. kolovoza održat će se reggae i rock večer, a nastupit će Ogenj i Brain holidays, te će biti otvorena i multimedijalna izložba fotografija Foto kino kluba Picok Đurđevac. Subota je rezervirana za pop rock večer, a nedjelja za klasičnu glazbu.

U rujan krećemo s kvalifikacijama za natjecanje u ispijanju pive i koncertom Pravila igre. Sljedeći dan, 2. rujna kod utvrde Stari grad održat će se natjecanje djece u starim sportovima, a na trgu će se održati Megdan Beer tournament i Megdan muscle tournament natjecanje u obaranju ruku, te spektakularni koncert Opće opasnosti.

Glazbeno ljeto zatvorit će koncert Zagrebačkih solista i još jedan multimedijalni prikaz Legende o Picokima.

Ako je suditi po ovogodišnjem programu Glazbenog ljeta sigurno je da će svatko, od 4. kolovoza, pa sve do 9. rujna, pronaći nešto za sebe.

Izvor: djurdjevac.hr

Foto: Roberto Pavić