IZVJEŠĆE: Nikada se u životu nitko nije nalizao tuđeg znoja kao na Dillingerima u Močvari
13. kolovoza 2017.
Željka Šimić (19 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE: Nikada se u životu nitko nije nalizao tuđeg znoja kao na Dillingerima u Močvari

Ako uzmemo u obzir da smo bend trebali gledati još zimus, 18.2., možemo biti presretni što nas nisu odlučili razočarati (podsjećam, Dillinger su doživjeli tešku prometnu nesreću u Poljskoj početkom godine, tada je ostatak europske turneje otkazan bez naznaka o novim datumima). Ali došli su. 

Na žalost, Ben Weinman i društvo u Zagreb  posljednji put kao The Dillinger Escape Plan. Šesti i finalni studijski album “Dissociation” objavili su 14. listopada prošle godine te objavili svoj raspad nakon odrađene turneje.
Vlaga vani odgovarala je onoj u Močvari (znam da zvuči kao meteorološko izvješće, ali nije), koliko sam uspjela vidjeti, nikome nije smetalo.

Prvi su na stage došli God Mother, Šveđani koji kombiniraju hard i grindcore, black, death metal dionice. Mene su oduševili, posebno trenutak kada se Sebastian (pjevač) smjestio na sred podija. Napravili su odličnu atmosferu koju su The Number 12 Looks Like You nastavili, iako se meni osobno nisu svidjeli (plakala sam od smijeha kada je vokal izvodio scream dionice, prenapregnuto je izgledao i zvučao), no publika je i više nego dobro reagirala.

Nakon dvije solidne predgrupe, uz malo kašnjenje na pozornicu su (napokon) došli oni. Dugoočekivani Dillinger.
Oduševljenje se moglo i vidjeti i osjetiti u pretrpanoj Močvari, gdje publika do kraja koncerta nije prestala skakati.
Bez obzira koje se faze svog dvadesetogodišnjeg postojanja dotakli, atmosfera u klubu je bila fantastična. Mislim da je the moment bio na “Milk Lizard” kada su svi, ali doslovno svi, podivljali. Najbolji komentar večeri bio je od strane mog poznanika – “nikada se u životu nisam nalizao tuđeg znoja kao na ovom gigu”.

Odličan koncert. Moćan. Jak. Sjajna tri benda. Žaljenje što je moralo završiti.

Foto: Filip Bušić (sound-report.com)