IZVJEŠĆE/FOTO: Zucchero + Melanie C – uz “šećer” se bolje pleše
14. kolovoza 2017.
Helena Ernoić (69 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Zucchero + Melanie C – uz “šećer” se bolje pleše

Pulska Arena svake godine ugosti brojne zvijezde i priredi nam pravu glazbenu poslasticu. Na ovogodišnjem programu se našao i Zucchero, pravim imenom Adelmo Fornaciari, kojemu je ovo bio peti posjet Hrvatskoj. Kao predgrupa, nastupila je Melanie C, poznatija kao Sporty Spice nekad planetarno popularne grupe Spice Girls.

Mel C je svoj nastup počela pred poprilično popunjenim tribinama, no parter se još uvijek ispunjavao. Na pozornicu je izašla s manjim pratećim sastavom koji se sastojao od klavijaturista i bubnjara, koji je povremeno preuzimao ulogu gitariste. Ovaj smanjeni sastav se pokazao kao pun pogodak jer su sve pjesme odlično zvučale u jednostavnijem obliku. Na samom početku su predstavili novu pjesmu aktualnog albuma «Version of Me», no onda je Mel C najavila kako njezin nastup neće sadržavati samo novi materijal, već će se prisjetiti i dobrih starih hitova. Već tu se začula «Never Be the Same Again», koju su jako lijepo spojili s obradom «Shape of You». Mel C je lako animirala publiku, kojoj se zahvalila na hrvatskom, a vidjelo se i da ona uživa u nastupu. U jednom trenutku je rekla kako joj je drago da je dobila priliku nastupiti u Puli i da je ambijent prekrasan.

Svakako je najbolji pljesak izmamila pjesma «Say You’ll Be There», jedan od hitova grupe Spice Girls. Uz nju su se još našle «When You’re Gone» i za kraj «I Turn To You», koja je odlično zazvučala u akustičnoj verziji.

Prije samog početka koncerta Zucchera, Arena se već pošteno popunila, a da nas očekuje spektakl dalo se naslutiti i od samog pogleda na pozornicu koja je bila pripremljena za veliki broj glazbenika. Tako se uz standardnu postavu našlo mjesta i za violinu, brass sekciju, a tu su bila i dva seta bubnjeva. Bend, u kojem se našao i dobar broj žena, je od samog početka odlično pratio glavnu zvijezdu večeri, gotovo svaki glazbenik je našao i svojih «5 minuta» za soliranje.

Publika je od prve minute oduševljeno pratila pjesme, a zanimljivo je bilo vidjeti da se među njima našao i veliki broj talijanskih posjetitelja, kao i djece. Zucchero je jednostavno glazbenik kojeg vole sve generacije. U Pulu je došao u okviru turneje “Black Cat”, koja je dobila ime po aktualnom albumu, pa ne čudi da se na repertoaru našla i koja nova pjesma poput «Partigiano Reggiano». Zucchero se u jednom trenutku našalio i rekao kako je dobro što je publika došla jer tko zna kad će opet. Apsolutno ga shvaćamo jer na njemu se već poprilično vide godine, no vokalno i dalje uspjeva odraditi show kakav publika očekuje.

Od hitova su se na listi našle «Cuba Libre», «Diavolo In Me» i neizostavna «Baila», koje je publika pratila od prve do zadnje, što je na kraju rezultiralo i pozivom na bis, na koji se Zucchero odazvao uz još nekoliko pjesama. Večer je zaključio uz «Senza Una Donna».

Za ovaj koncert se tražila karta više, a to su opravdali i Melanie C kao predgrupa i Zucchero kao zvijezda večeri. Set lista je možda mogla biti malo bolje posložena u smislu da se bolje iskombiniraju laganice koje imaju tendenciju umiriti publiku ako ih je puno. No, kolektivno gledajući, ove nedjelje smo imali prilike vidjeti puno nasmiješenih lica kako napuštaju Arenu.

Foto: Helena Ernoić