Ivica Propadalo za Music Box: “Jako dobro se nosimo s mlađarijom na pozornici. Godine su samo brojka”
15. kolovoza 2017.
Nikola Knežević (2798 Članci)
Podijeli

Ivica Propadalo za Music Box: “Jako dobro se nosimo s mlađarijom na pozornici. Godine su samo brojka”

Teška industrija će biti jedan od headlinera CMC200 Slavonija festa koji će biti održan u Slavonskom Brodu, 25. i 26. kolovoza.

Teškaši će nastupiti prve večeri u revijalnom dijelu Rock maratona, a drugu večer će sudjelovati u festivalskom dijelu CMC200 festa. U susret ovom festivalu razgovarali smo s Ivicom Propadalom iz Teške industrije, koji je uz Vedada Hadžiavdića jedini preostali dio originalne postave benda.

Može prvo Vaše mišljenje o festivalu, što on znači za Vas, ali i za Slavoniju, te rock and roll glazbu u njoj, a ono što je važno dolazite s novom pjevačicom?
Teška industrija se u Slavonskom Brodu i Slavoniji osjeća kao kod kuće i mi smo uvijek rado dobrodošli. Mislim da smo najviše tamo i svirali. Imamo 25.8. koncert kao headliner dan ranije, a 26.8. nastupamo s tri pjesme. To je zanimljiv festival koji je meni puno bolji nego Vodice. Nas to veseli. Dolazimo s novom pjevačicom. S njom smo bili u Srbiji te Crnoj Gori, na Bijelom polju i u Kotoru. Kod nas sve napreduje, zadovoljni smo i mislim da će Brođani vidjeti Tešku industriju u pravom svjetlu.

S novom pjevačicom je snimljena i nova pjesma, kako ste zadovoljni s reakcijama?
Zadovoljni smo, pogotovo uživo kad izvodimo jer je to pravi mali ljetni hit. I mi smo s reakcijom i svim što je bilo u regiji i Hrvatskoj, jako zadovoljni. Koncert koji smo imali u Lajkovcu pored Valjeva bio je izuzetak, nekoliko tisuća ljudi u ovom malom gradiću od prve do zadnje pjesme je uživalo i koncert je bio jako uspješan.

Kako vi veterani uspijevate na pozornici s ovim mlađima. Vjerujem da i vi imate puno energije? (smijeh)
(smijeh) Naravno, kada vidite Rolling Stonese koji su desetak i 15 godina stariji od nas. Mi se svemu čudimo, uvijek je klasično pitanje, dobro ti me nisi to pitao, kako vi u tim godinama. Ma koje godine. To je samo brojka, a mi se jako dobro nosimo s mlađarijom koja je s nama na bini. To ćemo se uvjeriti i u Slavonskom Brodu.

Što kaže jedan moj prijatelj koji ima 51 godinu, Rolling Stonesi su krenuli prije njegovog rođenja (smijeh).
(smijeh) Pa eto, a on ima pedeset i nešto godina.

 

Foto: Dragana Todorović

Kakvi su daljnji planovi? Koncerata ima, a što se tiče studija, što dalje?
Mi ćemo u 9. mjesecu ići s novim singlom i paralelno s time ćemo raditi na novom albumu. Hrvoje Prskalo iz Bang Banga nam je novi producent i s njim smo jako zadovoljni. Mislimo da bi album trebao biti početkom godine. Spremamo se ići i izvan ove regije, u Švicarskoj imamo par koncerata u 10. mjesecu.

Onda se vidimo u Sl. Brodu i da se svi dobro zabavimo.
Hoćemo, pozdrav svima.