Dašak Sanrema na šibensku šansonu donosi Ivan Županović
17. kolovoza 2017.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Dašak Sanrema na šibensku šansonu donosi Ivan Županović

Ivan Županović ne pristaje na instant hitove i nastavlja niz odličnih singlova! “Samo kapi” će otpjevati na ovogodišnjoj šibenskoj šansoni čiji je tekst inspririan potrebom za izlaskom iz kolotečine.

Ivanov specifičan vokal uspoređuju s Oliverovim, a on se veseli što će publici predstaviti svoj novi singl “Samo kapi” na omiljenom mu festivalu gdje će ove godine nastupiti po osmi put! Poželio je napraviti nešto malo drugačije od svega što je do sada radio, a opet da mu je blisko i nešto što je u njegovom stilu.

Glazbu i aranžman potpisuje Olja Dešić, a tekst, koji je pun simbolike, jako realan iblizak običnom čovjeku, Katarina Jakelić.

– Olja Dešić mi je početkom godine dok sam snimao drugu pjesmu ponudio ovu pjesmu da je preslušam u demo verziji. Pjesma mi je legla na prvo slušanje i odmah sam se pronašao u njoj. Pjesma je čisti pop s okusom Sanrema u kojem se odlično osjećam. Radujem se što ću “Samo kapi” predstaviti na meni najdražem festivalu, Dalmatinskoj šansoni. Ovo će biti moj osmi nastup na tom festivalu i ovom prilikom želim zahvaliti ljudima s kojima me, mogu slobodno reći, veže i svojevrsno prijateljstvo nakon toliko godina, Branku Viljcu i Dušanu Šarcu. Želim zahvaliti gosp. Branku Paiću i izdavačkoj kući Scardona na podršci. Svima skupa nam želim da ova pjesma bude dobro prihvaćena kod publike i da nam se razvuče osmijeh od uha do uha kad je čujemo na radiju ili TV-u – kazao je Ivan Županović.

Spot će snimiti nakon ljeta jer trenutno radi napornu ljetnu sezonu sa svojim bandovima Calypsom i Forumom.

Autorica teksta, Katarina Jakelić, je rekla – Tekst je inspiriran potrebom da izađemo iz kolotečine. Potrebom da se dogodi nešto pozitivno što bi nas vinulo u nebo kako bismo punim plućima okusili život. Olja je glazbom dočarao kapi koje su oko nas i rijeku koja nam je potrebna. Njegova glazba prati razvoj teksta i stvara se jedna životna priča s kojom se svi možemo poistovjetiti. Ive interpretira našu pjesmu u svom stilu, sjetno i raspjevano te se njegov glas odlično stapa sa cijelom pričom.

Izvor: Scardona