21. kolovoza 2017.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

Dalmatinska šansona u Šibeniku: Četiri tenora dobila prvu nagradu publike, klapa Šufit od žirija

U Šibeniku je održana jubilarna dvadeseta Dalmatinska šansona, a najviše razloga za veselje imali su Četiri tenora i klapa Šufit!

Večer novih skladbi je prošla u ugodnoj atmosferi, a bila je ispunjena odličnim pjesmama. Publika je velikim pljeskom nagradila Četiri tenora te im osigurala prvu nagradu za njihovu pjesmu ‘Sve je tvoje‘ autora Matka Šimca. Drugo mjesto su dali Grupi 022, a treće klapi Brodarica.

Marku Škugoru, koji je član Četiri tenora, ovo je druga velika pobjeda ovog ljeta! Naime, u srpnju ga je publika nagradila prvim mjestom na Splitskom festivalu gdje je izveo pjesmu ‘Ka dica’. Tenori su pobjedom na šibenskom festivalu dokazali da ovo što rade se sviđa publici jer su drugačiji i na scenu donose nešto novo i svježe.

Žiri je nagradio prvom nagradom klapu Šufit koja je izvela pjesmu ‘Uzelo te nebo suncu’, Zsa Zsa je osvojila drugu nagradu s pjesmom ‘Kad budemo sami’, a treća nagrada pripala je klapi Cambi iz Kaštel Kamebelovca za pjesmu ‘Jubit ću te zauvik’.

Najboljom debitanticom je proglašena Romana Lalić Perković, najbolju interpretaciju je imao Ivan Županović za pjesmu ‘Samo kapi’, a nagradu za najbolji tekst je dobio Frane Bilić za pjesmu ‘Srce prije kiše’. Šansonjera za najbolji aranžman je dobio Nino Nimac za skladbu ‘Svojim snom’ koju su izveli Indigo, Meri Cetinić je dobila plaketu za dugogodišnju suradnju, a Neno Belan ponovo ima najizvođeniju pjesmu s prošlogodišnje šansone.