Eksperimentalni hip-hop duo Shabazz Palaces premijerno u KSET-u
21. kolovoza 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Eksperimentalni hip-hop duo Shabazz Palaces premijerno u KSET-u

Trikovi i klišeji i Zavod za eksperimentalni zvuk 18. listopada u KSET premijerno dovode eksperimentalni hip-hop duo Shabazz Palaces! Mjesto radnje je KSET, a karte po pretprodajnoj cijeni će uskoro biti dostupne.

Shabazz Palaces su američki eksperimentalni jazz/hip-hop duo iz Seattlea. Izdaju za legendarni Sub Pop Records, a duo čine Ishmael Butler a.k.a. Palaceer Lazaro, član kultne jazz/rap grupe Digable Planets, i multi-instrumentalist Tendai Baba Maraire. Njihovo afro sci-fi stvaralaštvo kali se i kao dio umjetničkog kolektiva astralnih putnika Black Constellation. Pomaknuti zvuk servirali su i u prikladnom društvu velikana poput Flying Lotusa, Thundercata, Juliana Casablancasa, Battlesa…

Iza sebe imaju četiri kritički odlično prihvaćena albuma: “Black Up”(2011.), “Lese Majesty” (2014.), “Quazarz: Born on a Gangster Star” (2017.) i “Quazarz vs. The Jealous Machines” (2017.). Aktualna dva albuma „monozigotsko“ su izdanje na temu ljudskog odnosa s uređajima kroz oči Quazarza, vanzemaljskog bića u dodiru s civilizacijom Amurderce. „Born on a Gangster Star“ pokazuje svježi lo-fi pop senzibilitet, dok je bratski album više okrenut slobodnoj formi, spoken wordu i razlivenim beatovima.
Ovi šamani žive u svijetu koji formu ne poznaje i gdje disonatni tonovi grade apstraktnu zvučnu sliku koja vas u jednom momentu umiruje, a u drugom već agresivno napada. Pokušat ćemo se othrvati simboličkom rasapu stvarnosti kakvu poznajemo odlaskom na Quazarz! Putovanje će biti zajebano i neponovljivo.

Ulaznice za koncert moći će se nabaviti u pretprodaji u KSET-u i Dirty Old Shopu po cijeni od 75kn, a na ulazu će koštati 90 kn. Ulaz se otvara u 20h, a detalji o satnici i početku pretprodaje bit će objavljeni na Facebook eventu.

Program je djelomično financiran od strane HDS ZAMP-a i Ministarstva kulture. 

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).