Legendarni Toto na proljeće u Domu sportova!
23. kolovoza 2017.
Nikola Knežević (2797 Članci)
Podijeli

Legendarni Toto na proljeće u Domu sportova!

Los Angeles Agency se još jednom potvrdio kao najbolji koncertni organizator u Hrvatskoj, a ovoga puta na njihovoj Facebook stranici osvanuo je plakat za koncert koji će zainteresirati brojne ljubitelje rock glazbe.

Naime, u sklopu “40 Trips Around The Sun” turneje, legendarni američki bend Toto dolazi u Dom sportova (mala dvorana). Datum koncerta je 9.3.2018. godine (petak).

Njihov je glazbeni stil obilježen kombinacijom elemenata popa, rocka, soula, funka, progresivnog rocka, hard rocka, R&B-a, bluesa i jazza. Najpoznatiji su po hitovima “Africa”, “Rosanna” i “Hold the Line” s kojima su zasjeli na vrhove glazbenih ljestvica diljem svijeta. Najveći komercijalni uspjeh doživjeli su krajem 1970-ih i tijekom 1980-ih. Prodali su više od 40 milijuna albuma i osvojili 6 nagrada Grammy.

Toto je izdao svoj prvi album 1978., temeljen na njihovom TOP 10 hitu “Hold The Line”, koji je prodan u dva milijuna primjeraka. Iduća dva albuma, “Hydra” i “Turn Back”, nisu imali toliko uspjeha, no “Toto IV” (iz 1982.) imao je best-seller hit “Africa” i TOP 10 hit “Rosanna”. “Toto IV” je bio vrlo uspješan album, osvojivši nekoliko Grammyja, između ostalog za album godine (1983.) i za pjesmu godine (Rosanna). Pjesma Rosanna dobila je ime po tadašnjoj djevojci Stevea Porcara, Rosanni Arquette.

Današnju postavu čine David Paich (vokal i klavijature), Steve Lukather (gitara i vokal), Joseph Williams (vokal), David Hungate (bas gitara), Steve Porcaro (klavijature).

U Hrvatsku i Zagreb grupa Toto stiže po prvi put na koncert koji će glazbeno obilježiti prvi dio 2018. godine.

Ulaznice u prodaju kreću u petak 25. kolovoza, po cijeni od 200 kn, što je iznos koji će vrijediti do 19. studenog. Od 20. studenog do 8. ožujka za ulaz će trebati izdvojiti 230 kn, a na sam dan koncerta 260 kn. Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te na www.eventim.hr.

U prodaji će se naći i limitirani broj VIP paketa koji se prodaju isključivo preko bandove službene web stranice gdje će se nalaziti i detaljni informacije o navedenim ulaznicama.

Foto: Promo