Poslije skoro godinu dana, Svemir se vraća na pozornicu i to uz Billie Joan
1. rujna 2017.
Music Box (10919 Članci)
Podijeli

Poslije skoro godinu dana, Svemir se vraća na pozornicu i to uz Billie Joan

Nakon promjene jednog člana, ali i potrebe za pauzom zbog privatnih razloga ostalih članova, zagrebački bend Svemir konačno ponovno nastupa!

Svoj posljednji koncert pred publikom Svemir je održao još krajem prošle godine, a sada će, zajedno sa splitskom kantautoricom Billie Joan, zasvirati na pozornici Močvare u četvrtak, 28.9.2017, u sklopu programa Začarana Močvara.

Foto: Ana Kujundžić

Osim prvog koncerta pred publikom s novim gitaristom Danielom Rodikom, ovaj je nastup Svemiru ujedno i proslava petog rođendana – svoj su prvi album „Svemir“ izdali prije pet godina (u listopadu 2012.), kada su odsvirali i prvi bendovski koncert. I njihov drugi album, „Tako jako“, također slavi rođendan – izašao je u rujnu 2014. i upravo navršava tri godine, a i sama frontwoman benda Zvonka Obajdin ima rođendan nekoliko dana poslije nastupa.  Na koncertu u Močvari bend će proslaviti rođendan(e) uz nekoliko prijateljskih gostovanja i iznenađenja za svoju publiku.

U susret koncertu, bend se odlučio objaviti i preostale, do sada neobjavljene, video materijale nastale na promociji njihovog lanjskog albuma „Male laži“, koje su na koncertima održanim 25.11. i 6.12.2016 u KSET-u kamerom i razgovorom s publikom i članovima benda popratile njihove prijateljice Ana Opalić i Antonela Marušić. Kompletan prilog o promocijama može se pogledati na YouTube kanalu benda, a posebno izdvajamo energičnu live izvedbu njihove verzije poznatih stihova Tina Ujevića „Pobratimsto lica u Svemiru“.

Koncertnu večer u Močvari otvorit će splitska punk kantautorica Billie Joan (Ivana Pezo), o kojoj se sve više priča, zahvaljujući odličnom albumu Barren land kojeg je izdala u proljeće. Ivana trenutno predstavlja album diljem Hrvatske, a ovo će biti njen prvi nastup u Močvari.

Močvara otvara svoja vrata u 21 sat, svirka počinje u 22, a upad je 30 kn. Više detalja o koncertu možete pronaći na FB eventu.