Legendardni kanadski prog/thrash metalci, Voivod, dolaze u Vintage u pratnji Earth Shipa
2. rujna 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Legendardni kanadski prog/thrash metalci, Voivod, dolaze u Vintage u pratnji Earth Shipa

Legendarni kanadski prog/thrash metalci VOIVOD stižu u utorak 3. listopada u zagrebački Vintage Industrial Bar.

Uz njih dolaze i njemački sludge/doomeri Earth Ship, koji su prošle godine izbacili studijski album za Napalm Records. Sve skupa jedna velika progresivna večer koji bi bilo šteta propustiti.

Karijera Voivoda imala je strmoglave uspone i padove. Od velikih diskografa i velikih turneja pa do malih gigova 90-ih godina. Iako su u karijeri dugoj 32 godine prošli svašta, Voivod je i danas jedan od rijetkih bendova svog žanra koji radi novu glazbu, a da se publika ne mora žaliti da je sve bilo bolje ’88.
30. godišnjicu proslavili su kao jedan od najutjecajnijih metal bendova generalno. Ikad. Iza sebe imaju preko 20 službenih izdanja i još toliko, ako ne i više neslužbenih izdanja i demo snimaka.

Prvi album War and Pain, Voivod je objavio 1984. godine, dok je EP Post Society posljednje studijsko izdanje (2016, Century Media).

Postavu benda čine pjevač Denis Bélanger Snake, gitarist Daniel Mongrain Chewy, basist Dominique Laroche Rocky i bubnjar Michel Langevin Away. Originalni gitarista Denis D’Amour Piggy preminuo je 2005. godine, dok je basista Jean-Yves Thériault Blacky bend definitivno napustio 2014. Bitno je napomenuti da je u Voivodu svirao i Jason Newsted Jasonic (ex-Metallica) sa kojim su snimili tri albuma.