Vrhunska mlada autorica i vokalistica, Martina Reiter, predstavila autorski prvijenac
4. rujna 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Vrhunska mlada autorica i vokalistica, Martina Reiter, predstavila autorski prvijenac

„Pjesma koja vodi u tvoj san“ je spoj raznovrsnih glazbenih i životnih iskustava, kojima mlada glazbenica Martina Reiter najavljuje početak svoje autorske pustolovine.

Riječ je o svojevrsnom vraćanju autorice njezinim korijenima i rodnome Zagrebu. Narodna japanska poslovica, koja glasi „Ako noću ne možeš zaspati, znači da si budan u nečijem snu“ inspirirala je autoricu za ovu prelijepu autorsku baladu.

Martina se prisjetila kako je nastala pjesma: „Inspiracija se javila jednom u vožnji. Počela sam pjevušiti melodiju, koja je polako prerastala u tekst i pjesma se ubrzo razvila sama od sebe. Osjetila sam atmosferu, koju sam pretočila u aranžman pjesme, što je dovelo do kompletne glazbene slike koju danas slušamo“.

Glazba je sastavni dio Martinina života. Od klasične glazbe, s kojom se druži od najranijeg djetinjstva, kroz osnovnu i srednju glazbenu školu “Blagoje Bersa”, preko popa, jazza, šansone, filmske glazbe i svega onoga što joj je dotaklo srce i ostvarilo se kroz mnogobrojne nastupe i koncerte, do jasne spoznaje i odabira glazbe kao profesionalnog puta i životnog poziva. Nakon uspješno završenog studija na Jazz institutu u Berlinu pod mentorstvom vodećih muzičara svjetske glazbene scene kao što su Judy Niemack, Jay Clayton, Greg Cohen, John Hollenbeck i mnogi drugi, svoju ljubav i energiju usmjerila je na autorski rad.

Singl „Pjesma koja vodi u tvoj san“ u cijelosti je, od glazbe, preko stihova, aranžmana i vokalne izvedbe, prvijenac mlade autorice ostvaren uz odličnu interaktivnu suradnju s odabranim mladim instrumentalistima. Na klavijaturama Ivan Končić, na kontrabasu Luka Veselinović, a na bubnjevima Borko Rupena. Za kvalitetno snimanje i stručno miksanje pjesme zaslužan je inženjer zvuka Luka Grubišić-Čabo i njegov zagrebački tonski studio Soundbrick, a završnu obradu i mastering snimke potpisuje inženjer Barry Gardner iz studija Safe and Sound Mastering, London.

Što Martina planira nakon ovog singla: „Radim na organizaciji i realizaciji nekoliko koncerata iduće godine, na kojima bih se predstavila publici. U planu je dovršiti glazbenu priču koju sam započela “Pjesmom koja vodi u tvoj san”, zaokružiti je i snimiti cijeli album. Najvažnije od svega je da mogu neovisno stvarati i pisati svoju glazbu, bez kompromisa. Nastojim da me ni u kojem slučaju okolina ne natjera da stvaram ono što ne želim. Umjetnički dio života i svoje autorstvo želim ostaviti slobodno od bilo kakvih ustupaka“.

Foto: Simona Turk