Objavljeno pusthumno izdanje preminulog glazbenog velikana Gregga Allmana
8. rujna 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Objavljeno pusthumno izdanje preminulog glazbenog velikana Gregga Allmana

„Southern Blood“ je posthumno izdanje Gregga Allmana, glazbenog velikana koji je istinski oblikovao rock žanr u posljednja četiri desetljeća, a koji nas je napustio krajem svibnja u 70. godini života.

Gregg Allman ovo je izdanje snimao tijekom 2016. godine, uz pomoć producenta Dona Wasa te bliskog prijatelja i menadžera Michaela Lehmana, svjestan kako je riječ o njegovom glazbenom oproštaju. Prema riječima producenta Dona Wasa, pjesme su birane vrlo pomno, kako bi predstavljale emotivnu kolekciju djela koja su napisali njegovi prijatelji i omiljeni umjetnici; „Once I Was“ Tima Buckleya, „Black Muddy River“ Grateful Deada…a uključena je i njegova potpuno nova pjesma, „My Only True Friend“.

Bez obzira što je u snimanju albuma sudjelovalo mnogo glazbenika, pjesme su zapravo istinski ogoljene i dolaze iz srca“, otkriva Don Was i nastavlja „Kao njegov producent, bio sam posvećen pomoći mu da vizija ovog albuma dospije i na finalne snimke. Gregg Allman je isprva bio moj glazbeni heroj, a kasnije smo postali i dobri prijatelji. Bio je drag i skroman čovjek velikog srca, i bila mi je ogromna čast pomoći mu u stvaranju ove glazbene vizije i njegovog iskrenog oproštaja“.

„Southern Blood“ – popis pjesama:
My Only True Friend
Once I Was
Going Going Gone
Black Muddy River
I Love The Life I Live
Willin’
Blind Bats And Swamp Rats
Out Of Left Field
Love Like Kerosene
Song For Adam