Folk/punk trio Seine singlom “Svog” najavio debi album “Sno sna”
9. rujna 2017.
Music Box (10953 Članci)
Podijeli

Folk/punk trio Seine singlom “Svog” najavio debi album “Sno sna”

Zasanjani folk-punk trio Seine novim singlom ‘Svog’ najavljuje izlazak debitantskog albuma ‘Sno sna’, koji će osvanuti 14. rujna za Moonlee Records i Vox Project.

Seine je projekt Ivana Ščapca, čiji počeci idu u daljnju 2007. godinu, mada je pun zalet dobio tek kad je njegov post-punk-noise bend Vlasta Popić prestao s radom u 2015. godini. Iako počevši kao kantautorski projekt Seine se u tom razdoblju razvio u punokrvan bend, gdje Ivana na vokalu i gitari prate Dimitrij Mekotanović Petrović (Vlasta Popić, Radost) na bubnjevima, udaraljkama i back vokalima, te Boško Mijušković (Škrtice, Straight Mickey and the Boyz) na basu, čiju ulogu na koncertima preuzima Ivan Grobenski (Moskau).

Seine su 2016. godine nastupili na Nektar Demo Festu u Banjoj Luci (BIH), gdje su pobijedili na najvećem bendovskom natjecanju u regiji, a za nagradu dobili snimanje i produkciju debitantskog studijskog albuma. Nakon nastupa na festivalu MENT Ljubljana 2017. su udružili snage sa slovenskom izdavačkom kućom Moonlee Records i rezultat je odličan album ‘Sno sna’, koji će ugledati svjetlo dana sljedećeg tjedna.

Album ‘Sno sna’ donosi samo svoju i atraktivnu kombinaciju zasanjanog gitarskog razigravanja, psihodeličnih basovskih linija i minimalističkih bubnjarskih motiva koji se prelijevaju u pjesme ljubavi i čežnje. Poslušajte i preostala tri singla novog albuma Seine. “Šilo”, “Ko” i “Kritika čistog  razuma”.
Ivan Ščapec je prije izlazka Seine albuma u vlastitoj režiji izbacio i digital EP svog solo kantautorskog projekta Eine.