Manchester Arena ponovno otvorena koncertom za pomoć žrtvama terorizma
10. rujna 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Manchester Arena ponovno otvorena koncertom za pomoć žrtvama terorizma

Tisuće i tisuće obožavatelja pohodilo je koncertu ponovnog otvorenja Manchester Arene, a nakon terorističkog napada zbog kojeg su nedavno mnogi izgubili živote.

Tim povodom održan je humanitarni koncert za pomoć žrtvama terorizma, a kojeg je otvorio gradonačelnik Greater Manchestera, Andy Burnham, čitajući imena 22 poginule osobe. 14 tisuća ljudi okupilo se u areni i zapljeskalo na ponovnom otvorenju, a nakon što je gradonačelnik zahvalio svima koji su došli te rekao – “mi smo Manchester, ujedinjeni grad, ništa nas neće promijeniti ikada i ništa nas ne može više razdvojiti”.

Obitelji koje su izgubile voljene i oni ozljeđeni u terorističkom napadu koji se dogodio prije tri mjeseca, također su bili u publici ovog rasprodanog koncerta.

Ariana Grande odgodila dio turneje zbog terorističkog napada u Engleskoj

Osiguranje je bilo na iznimno visokoj razini na ovom koncertu, pa su se tako pregledavali svi, pogotovo oni s naprtnjačama, torbama i tehničkim stvarima.

Koncert je počeo zagrijavanjem uz DJ set Clinta Boona, potom je nastupio pjesnik Tony Walsh, poznatiji kao Longfella s recitalom “This is the Place”, homage-om gradu Manchesteru. Potom je na pozornicu izašao Noel Gallagher sa svojim High Flying Birdsima, a potom i The Courteeners, Blossoms i Rick Astley.

Foto: Google Maps