Riječki alternativci Nord najavili koncertnu promociju albuma u KSET-u
11. rujna 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Riječki alternativci Nord najavili koncertnu promociju albuma u KSET-u

Riječki alter rock sastav Nord održat će svoju zagrebačku promociju albuma prvijenca “Play Restart” 5.10. u zagrebačkom KSET-u, a uz njih predstavit će se i vrlo zanimljivi akteri hrvatske alternativne glazbene scene – Diyala & DJ Yesh te Barbara Munjas iz porečkih Barbara.

Tri nastupa na prvi pogled različitih, a opet svjetonazorski srodnih glazbenih svjetova učinit će ovaj četvrtak vrlo zanimljivim za sve koji se, namjerno ili slučajno, nađu te večeri u zagrebačkom Ksetu.

*Nordov album prvijenac “Play Restart” izašao je 21.04. pod okriljem Geenger Recordsa, a radi se o alternativno/eksperimentalnoj rock skupini s riječkom adresom, osnovane u listopadu 2013. godine.

Nord čine Mihael Prosen na poziciji vokala i bass gitare (poznat i kao bivši pjevač hrvatskog metal prvoligaša Father), Tino Margan na bubnjevima, te gitaristički duo Vedran Vučković (poznat kao gitarist kultnog Unlogic Skilla) i Ivan Jović (Antitodor, Mortal Divinity), “pojačanje” koje je Nord pronašao u Puli. Osim niza domaćih nastupa, Nord je nastupao i u Rumunjskoj, Srbiji i BiH, gdje je u velikoj konkurenciji bio i pobjednik banjalučkog Demofesta te tako ostvario značajan uspjeh za bend koji je tada postojao tek nekoliko mjeseci.

Do sada su kroz videospotove predstavili 4 singla, a cijeli album, ali i par novih pjesama predstavit će nam na zagrebačkom nastupu za koji spremaju i poseban vizualno svjetlosni doživljaj.

Foto: Ira John