Kompletiran program hum. koncerta u S. P. Selu uz Saru Renar, Lovely Quinces, Krankševester…
13. rujna 2017.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Kompletiran program hum. koncerta u S. P. Selu uz Saru Renar, Lovely Quinces, Krankševester…

U organizaciji članova i volontera Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška, uz profesionalnu pomoć članova Udruge alternativaca – Umpask, 23. rujna u Društvenom domu u Starom Petrovom Selu blizu Nove Gradiške, bit će održan humanitarni koncert “Diži se, Roy Batty!” s ciljem pomoći teško bolesnom Mariu Žalcu (36), koji je krajem 2016. godine doživio dva moždana udara s teškim oštećenjima.

Posljedice su rezultirale gubitkom mnogih tjelesnih funkcija od važnosti za Mariov život. Sve do danas njegovi bližnji suosjećaju s jako sporim oporavkom, unatoč stručnoj brizi u Krapinskim toplicama. Krajem mjeseca srpnja je došao kući i o njemu brinu njegovi roditelji. Činjenica je da su suočeni s dodatnim troškovima liječenja, pružanjem adekvatne njege i što lagodnijih uvjeta za oporavak i samostalnost svoga sina.

Mario potječe iz skromne obitelji, ali njegovi prijatelji bili su uporni doznati koji su stvarni troškovi liječenja, kao i koliki troškovi tek slijede. U želji za produktivnim djelovanjem pokrenuli su humanitarnu akciju koja će kulminirati događajem za pamćenje za sve mještane i posjetitelje.

U dvorani Društvenog doma Staro Petrovo Selo, pozornicu će 23. rujna dijeliti neka od najpoznatijih glazbenih imena u Hrvatskoj, a ujedno neće biti zapostavljena ni underground scena.

Kantautorske snage Sara Renar i Lovely Quinces prezentirat će ono najbolje od novije autorske glazbe suptilnog i eksperimentalnog karaktera. Želja organizatora je i dovesti dio kvalitetne alternativne rock scene, za što će biti zaduženi hvaljeni stoner rockeri Cojones. Kako će plemenita koncertna večer odmicati, tako će zvučna kulisa biti sve žešća. Moćni riffovi ekstremnog metala tutnjat će zahvaljujući perspektivnim Požežanima iz benda Defiant. Potom slijedi show uz jednu od najvećih tribute atrakcija, Kein Engel » Rammstein Tribute Band, čija svirka vjerno dočarava osebujnost live nastupa Rammsteina. Za kraj je osigurana vrhunska zabava uz kreativni hip-hop dvojac Sett & 3ki Still iz Osijeka, široj javnosti poznat kao Krankšvester.

Preporučena donacija je 30 kuna, a koncert počinje u 20 sati. Cjelokupan prihod koncerta ide Mariu, no već sad svi ljudi velikog srca mogu pomoći ili sudjelovati. Dovoljno je posjetiti službenu Facebook stranicu Diži se, Roy Batty i informirati se o svim aktivnostima i novostima. 

Pokrovitelj koncerta je HDS – Hrvatsko društvo skladatelja. Mjesto održavanja ustupila je Općina Staro Petrovo Selo. Posebne zahvale idu agencijama Street Pulse i Los Angeles Agency, kao i Hangtime Agency na logističkim savjetima. 

Foto: Nikola Knežević