Ovoga tjedna Festival novih – međunarodni festival dokumentarnog filma u Slavonskom Brodu
13. rujna 2017.
Nikola Knežević (2787 Članci)
Podijeli

Ovoga tjedna Festival novih – međunarodni festival dokumentarnog filma u Slavonskom Brodu

Festival Novih, međunarodni festival dokumentarnog filma koji se već sedmu godinu za redom održava u Slavonskom Brodu od četvrtka do subote organizirat će projekcije filmvoa za ovogodišnje izdanje.

Kroz tri festivalska dana bit će prikazan cijeli niz filmova koji su podijeljeni u tri bloka. Prvi blok, odnosno projekcije u četvrtak odnose se na filmove slavonskobrodskih autora, a drugi blok, u petak, odnosi se na projekcije filmova društvene, socijalne i sportske tematike. Treći, završni blok čine filmovi koji će biti prikazani u subotu, a dotiču se Domovinskog rata. Razlog  tome je što  se u subotu obilježava Dan branitelja Brodsko-posavske županije i godišnjica oslobađanja vojarne u Slavonskom Brodu.

Na fotografiji: Bernard Karakaš

To je jedan potpuno drugačiji umjetnički izričaj koji je počeo dobivati publiku u Sl. Brodu, to nema govora. I ne samo publiku jer se pojavio čitav niz autora u gradu koji stvaraju dokumentarne filmove, je li to kratki, srednji ili možda čak dugi metar. Ali pomaci se vide. Naravno, ništa ne ide preko noći, ali poprilično sam zadovoljan putanjom kojom to sve ide”, ističe direktor festivala Bernard Karakaš.

Sve predstave, projekcije i događanja odvijat će se u slavonskobrodskom Centru mladih, a u petak i u subotu nakon projekcija organiziraju afterparty u klubu Insomnia.

Raspored projekcija pogledajte OVDJE.

Foto: ilustracija