Antonia Matković Šerić iz grupe Pavel kao Tonka predstavila prvi samostalni singl
18. rujna 2017.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Antonia Matković Šerić iz grupe Pavel kao Tonka predstavila prvi samostalni singl

Samostalnim singlom odmiče se od klasičnog Pavelovskog zvuka, šlagera i klasičnog pop rock instrumentarija te donosi posve novi moderni zvuk alt pop produkcije i najavljuje album koji će izaći 2018. godine u izdanju Dallas Recordsa i Mast Produkcije.

Glazbu i tekst za “Bolji smo” potpisuje Aljoša Šerić, a Tonka kaže kako je na cijeli materijal jako ponosna jer će kroz ovaj novi projekt glazbom provlačiti suvremeni ples i pokret u spotovima i na sceni, pa je i spot za njezin prvi singl sniman upravo u Zagrebačkom plesnom centru. Iskrene emocije i energija pjesme prikazane su slobodnim pokretima suvremenog plesa koji naglašava snažan tekst i novu estetiku, uokvirene u intimnu atmosferu spota nastalog u režiji Vanje Vascarca.

„Aljoša me ovim pjesmama oborio s nogu. Napisao je točno što sam htjela pjevati i o čemu sam htjela pjevati. Stilski je pogodio moje afinitete i senzibilitet. Sve je to pop, ali s natruhama neo r’n’b-a, neo soul-a i elektro pop-a. Glazba koju sam snimila preslika je onoga što slušam u slobodno vrijeme, a sve sam pjesme otpjevala s posebnim guštomi lakoćom“. (Tonka)

Aljoša kaže kako je, od svih albuma na kojima je radio, na ovaj daleko najponosniji:

„Gotovo ni jednom mi se nije dogodilo da doslovno sve pjesme zazvuče upravo onako kako smo ih zamišljali kad smo Antonia i ja radili na demo snimkama. Ako neki glazbeni rad treba biti moj epitaf, neko to bude ovaj.”

Produkciju i aranžman potpisuju Aljoša Šerić i Srđan Sekulović Skansi. Direktor fotografije je Sven Stefanović, koreografiju je radila Martina Nevistić, a styling potpisuje Marija Cvitanović. Za make up je zaslužna Petra Sever, a za frizuru salon “Keune Colette”.

Foto: Sven Stefanović