Lika Kolorado, ČudNoReđe i drugi pridružili se Zadruzi i Ognju na 11. O’ROCK FEST-u
21. rujna 2017.
Nikola Knežević (2788 Članci)
Podijeli

Lika Kolorado, ČudNoReđe i drugi pridružili se Zadruzi i Ognju na 11. O’ROCK FEST-u

Uz Zadrugu i  Ogenj, odabrano pet finalista koji će nastupati na 11. O’ROCK FEST-u, koji ove godine ima humanitarni karakter

Udruga mladih Feniks već jedanaestu godinu zaredom organizira O’ROCK FEST i na taj način okuplja neafirmirane glazbene skupine iz Hrvatske i inozemstva. Namjera O’ROCK FEST-a je da se mladi sa šireg područja upoznaju i povezuju, a smatramo kako je glazba odličan medij kroz koji mladi mogu izraziti svoja socijalna stajališta.  Svake godine na O’ROCK FEST prijavljuju se bendovi s područja cijele Hrvatske, a osim natjecateljskog održava se i revijalni dio festivala, na kojem, kao gosti večeri, nastupaju renomirani bendovi popu Vatre, Pavela, Pips, Chips & Videoclips, Picksiebneri.

O’ROCK FEST je jedan od najdugovječnijih rock festivala natjecateljskog karaktera na ovom području, čiji su pobjednici prijašnjih godina ostavili te i dalje ostavljaju trag na hrvatskoj glazbenoj sceni. 11.O’ROCK FEST održat će se u subotu, 21.10.2017. godine u Domu kulture Oroslavje (Milana Prpića 82), s početkom u 20:00 sati.

Na temelju pristiglih prijava, odabrano je pet finalista: Lika Kolorado (Zagreb), ČudNoReĐe (Zagreb), Core System (Međimurje), Home Conflict (Zagreb) i Sage (Zagreb). Potpunu zvučnu sliku festivala obogatit će gostujući bendovi: najpoznatiji zagorski rock band ZADRUGA (Zabok) te OGENJ (Koprivnica), prošlogodišnji pobjednici O’ROCK FEST-a. Najbolja tri benda dobit će statuu Feniksa i nagrade osigurane od strane organizatora i sponzora.

Pokrovitelji ovogodišnjeg O’ROCK FEST-a su Ministarstvo kulture, Krapinsko – zagorska županija i Grad Oroslavje, a donatori AquafilCRO d.o.o, Birotehnik d.o.o., Oprema Špoljar d.o.o. i A.C. Redan d.o.o. Za bogatu ugostiteljsku ponudu pobrinut će se Zalogajnica 46 paralela, a ulaznice se mogu kupiti na dan festivala na ulazu u Dom kulture po cijeni od 25 kuna.

Novost ovogodišnjeg O’ROCK FEST-a je njegov humanitarni karakter. Udruga mladih Feniks, ponukana teškim vremenima i situacijom, odreći će se prihoda od prodanih ulaznica u koristi obitelji slabijeg imovinskog statusa te isti utrošiti za kupovinu namirnica koje će se potom podijeliti potrebnima.

Udruga mladih Feniks ovim putem poziva sve ljubitelje dobre glazbe i još boljeg rock-a na 11. O’ROCK FEST te garantira dobar provod i zabavu uz odlične rock bendove! Također, budući da ovogodišnji festival ima humanitarni karakter, sudjelovanjem na istome činite dobro djelo, što je još jedan motiv i razlog više da 21.10.2017. napunimo oroslavski Dom kulture i pošaljemo dobre vibracije!