All girl post rock/noisy shoegaze bend Tús Nua objavio album prvijenac
22. rujna 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

All girl post rock/noisy shoegaze bend Tús Nua objavio album prvijenac

Tročlani bend iz Zagreba Tús Nua objavio je svoj prvi album “Horizons” 15. rujna ove godine, a album su publici predstavili putem svoje Bandcamp stranice.

Svoje studijsko izdanje najavili su singlovima “Matches” i “Geysir” te spotovima za iste pjesme. Na albumu je ukupno 9 pjesama, koje su snimali i miksali u periodu od godinu dana u Chicken Sound Studiju  (Vedran Kovačić-Beli). Master su radili Vedran Kovačić-Beli i Valent Samardžija, dok je za ilustracije i dizajn zaslužna Eva Badanjak.

Uz standardnu postavu benda (Jordi Ilić, Jelena Božić, Matea Milevoj), na nekoliko pjesama su gostovale članice benda Žen, Sara Ercegović (bubnjevi na “Geysir”, “Obvious” i “Repeat”) i Eva Badanjak (synth na “There’s a thin line between everything”), zatim Ivana Picek (Pi) kao back vokal na “There’s a thin line between everything”,  Lucija Potočnik (Irena Žilić, ex Mika Male) koja je odsvirala bas na “Matches”, te Goran Grey (###) koji je gostovao na bubnjevima za “Fight”, a na nekolicini pjesama u aranžmanu je sudjelovala Emerge Dora (ex Bleeding on Wednesday, Vice Atlantic).

Tús Nua su dosad nastupali u Belgiji, Sloveniji i Hrvatskoj, a na listu zemalja uskoro će dodati i Austriju jer ih 11.11. očekuje nastup  u Postgarageu u Grazu. Odmah nakon toga odlaze u Ljubljanu gdje će 18.11. svirati u Menzi pri koritu u Metelkovoj. U prosincu će u Zagrebu održati promociju albuma, a točan datum bit će objavljen naknadno.

Popis pjesama:

  1. Tendons
  2. Matches
  3. There’s a thin line between everything
  4. Postcards with all sorts of phrases
  5. Geysir
  6. Hills
  7. Fight!
  8. Obvious
  9. Repeat

Foto: Matej Požega